Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Centru regional SMURD pe aeroportul din Craiova

Monday, 25 May 2009, 12:29 Sursă: NewsIn

"Am avut mai multe întâlniri cu reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor în vederea deschiderii pe aeroportul din Craiova a unui centru regional SMURD. Asta presupune să avem câteva elicoptere cu care să putem interveni în orice colţ al regiunii Olteniei şi spre Bucureşti. Se întâmplă la fiecare sfârşit de săptămână când trebuie să chemăm un elicopter cu care să putem interveni în orice colţ al regiunii Oltenia şi spre Bucureşti", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în Aeroportul Internaţioanal Craiova.

Directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru, a declarat că proiectul are în vedere şi realizarea unui heliport pe lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

"Este foarte uşor de realizat un heliport în jurul spitalului de urgenţă. Este nevoie de o platformă de beton de 20 de metri în diametru şi de un fir director luminos pe care îl putem lua de la balizajul aeroportul. În această situaţie cele 3-5 elicoptere ale MAI ar fi garate pe aeroportul din Craiova sub pază permanentă. Astfel se va putea interveni în orice zonă din regiunea Oltenia, nu numai din judeţ şi cu un acces către spitalele din capitală", a declarat directorul Aeroportului Internaţional Craiova, Mircea Dumitru.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri