Casa Presei va avea în primăvară prima parcare de biciclete din Bucureşti

Monday, 02 November 2009, 13:43 Sursă: REALITATEA.NET

Primăria Sectorului 1 doreşte să realizeze, ca proiect experimental, prima parcare de biciclete din Bucureşti în primăvara anului 2010, în faţa uneia dintre cele mai populate clădiri din Bucureşti, Casa Presei Libere.
Adaugă părerea ta

Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, a declarat luni pentru REALITATEA.NET că doreşte să extindă acest proiect la nivelul întregii Capitale, dar vrea să realizeze mai întâi un experiment, pentru a vedea dacă parcările de biciclete au succes. Primarul a mai precizat că parcările nu sunt scumpe de realizat şi că doreşte ca anul următor sectorul 1 să fie populat de mai multe astfel de parcări.

"Parcarea pentru biciclete o asigur pentru primăvară, mai rămâne de stabilit doar numărul de locuri de parcare şi zona de amplasare", a declarat Andrei Chiliman.

"Când am reamenajat parcul din faţa Casei Presei, am lăţit puţin trotuarele, ca să se poată parca pe dreapta şi pe stânga străzilor şi să rămână şi o bandă liberă (...) Aşa că trebuie pur şi simplu marcate pistele de biciclete şi atât şi să găsim un loc unde să punem parcarea. Eu am, aşa la prima vedere, un loc", a mai spus primarul sectorului 1.

Această acţiune vine în urma succesului centrelor de închiriere gratuită de biciclete, La Pedale, oganizate de către asociaţia Green Revolution. Acestea sunt amplasate în parcurile Kiseleff şi Herăstrău, iar peste 25.000 de bucureşteni s-au plimbat cu ele până acum.

"Am avut anumite reţineri cu proiectul ăsta de închiriere a bicicletelor pentru că nu m-am aşteptat să fie atât de eficient. A fost un proiect care efectiv m-a surprins ce răsunet a avut", a spus primarul sectorului 1.

"Eu am acasă trei biciclete, ale mele, anul ăsta am circulat de vreo trei ori cu una din ele, nu mă întrebaţi de ce, asta ţine de timp şi de altele ", a mărturisit Chiliman.