Procesul de recrutare începe la Cluj şi va fi efectuat de Middle East Cabin Crew Training Institute (MECCTI), în colaborare cu Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă.
Pentru primele 100 de locuri de muncă CV-urile vor putea fi depuse la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj, iar interviurile pentru cei selectaţi au fost fixate pe 23 februarie, la hotelul Opera Plaza.
Printre beneficii se numără un salariu net de 2.500 de dolari şi diurne “considerabile”, concediu anual de 36 de zile, apartament de serviciu mobilat, împărţit cu alţi colegi. Dacă în cazul personalului de bord se face menţiunea “de preferat femei”, în cazul bucătarilor se specifică vârsta între 25 şi 35 de ani, diplomă în servicii hoteliere sau de bucătar, cinci ani experienţă în hoteluri de 4-5 stele, fără semne din naştere sau tatuaje vizibile după îmbrăcarea uniformei, fără copii, scrie Ziua de Cluj.
“Condiţiile formulate de Gulf Air sunt mai mult decât bune, pentru că poţi să rămâi, efectiv, cu cel puţin 2.500 de dolari pe lună. Acesta este un venit minim, pentru că porneşti ca ultimul însoţitor din cabina de zbor. Dacă ajungi şef de cabină, câştigi mult mai substanţial. Eu rămâneam, la compania românească la care lucram, cu peste 3.000 de euro pe lună. Numai per diem-ul, adică diurna pentru ziua de zbor, era de 100 de euro pe zi, dar se adaugă şi alte diurne”, spune Florina, o fostă stewardesă.