Coronavirus - România: 18283 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Adriean Videanu despre contestarea alegerilor: O tentativă penibilă a PSD de presiune publică

Tuesday, 08 December 2009, 11:04 Sursă: REALITATEA.NET

Prim-vicepreşedintele, Adriean Videanu, consideră contestarea alegerilor făcută de PSD \"o tentativă penibilă de presiune publică în ideea de a încerca să influenţeze, în dispreţul democraţiei, deciziile autorităţilor publice responsabile\".

Videanu a amintit că toată legislaţia electorală a fost promovată de Dan Nica, în calitate de vice prim-ministru şi ministru al Internelor. \"Nicio locaţie a secţiilor speciale nu a fost schimbată cu excepţia a două secţii de votare din Prahova pentru că una luase foc, iar alta deoarece era stabilită într-un penitenciar. În străinătate toate secţiile au fost stabilite din ordin al ministrului Cristian Diaconescu. În toate birourile secţiilor de votare au fost în majoritate  supravegheate de coaliţia formată din PSD, PNL, UDMR, PRM şi PNG şi ni se pare penibil să conteşti exact pe cei care ţi-au fost aliaţi şi care au semnat procesele verbale în toate birourile secţiilor de votare\", a spus Videanu.

Acesta a amintit de  \"exuberanţa domnului Geoană\", care \"la rezultatul exit-poll-ului nu a reclamat tentative de fradudă, ba a deschis şampania\". La fel organizaţiile PNL, PNG şi PSD care la încheierea procesului de vot nu au semnalat tentative de fraudă\".

Videanu a făcut un apel către toate insituţiile statului: \"Mi se pare un demers în dispreţul democraţiei şi facem un apel la toate instituţiile statului de a-şi face datoria\".

PSD a decis luni contestarea rezultatului alegerilor. Marţi secretarul general al PSD, Liviu Dragnea,  a spus că: \"Dimensiuea fraudei electorale este tot mai mare\". Tot marţi, PSD a cerut renumărarea voturilor din cinci secţii de votare din Caraş-Severin.


 

 

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri