Într-o zi a anului 1876, Karolina, o adolescentă în vârstă de 14 ani, a alunecat la gheață și s-a lovit la cap, în timp ce se întorcea de la școală. Ajunsă acasă, a acuzat dureri puternice, dar a reușit să adoarmă și nu s-a mai trezit timp de 32 de ani. Când a revenit la viața normală, avea 46 de ani.
În toate perioada de "hibernare", Karolinei i s-au pus diverse diagnostice, de la stare de comă la cea de demență paralitică, dar nimeni n-a putut să explice faptul că organismul femeii și-a susținut funcționarea în toată această perioadă cu 2 pahare de lapte pe zi, potrivit History of Yesterday.
În timpul somnului, pacienta a avut un soi de contact cu cceea ce se întâmpla în jur, martorii relatânsd că a plâns și a refuzat mâncarea după ce fratele ei a murit.
În ciuda oricărei predicții, femeia s-a recuperat extrem de rapid din momentul în care s-a trezit și a reușit să trăiască încă 42 de ani. De altfel, după câteva zile de readaptare la viașa normală, Karolina a relatat că se simte ca și cum s-ar fi trezit dintr-un somn normal. Potrivit martorilor, la 46 de ani, corpul său indica o vârstă biologică de aproximativ 25 de ani.
Investigații ulterioare au dezvăluti faptul că o parte a poveștii a fost oarecum romanțată, pentru că Olsson s-ar mai fi trezit ocazional de-a lungul zecilor de ani de hibernare. Chiar și așa însă, o serie de constatării științifice directe, cum ar fi faptul că părul și unghiile nu i-au crescut, iar procesul de îmbătrânire corporală a fost mult încetini, nu au putut fi pe deplin explicate.