Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Emil Hurezeanu despre ridicarea vizelor din Moldova: "Forţele binelui fac paşi cerţi împotriva răului"

Thursday, 17 September 2009, 13:51 Sursă: REALITATEA.NET

"Este cronica unei reînvieri anunţate. A unei reabilitări europene. Forţele binelui fac paşi cerţi împotriva răului", a declarat Emil Hurezeanu la Realitatea TV în legătură cu măsura luată de Republica Moldova de a ridica vizele pentru România. "Lucrurile merg spre ţinta anunţată", a adăugat analistul, iar următoarea măsură pozitivă ar fi acceptarea numirii unui ambasador. .

Hurezeanu a mai spus că orientarea europeană ar putea să îi aducă Moldovei un împrumut rapid, de care are nevoie. "Această ţară trebuie să se deschidă faţă de UE, astfel primeşte şi bani şi proceduri şi încredere", a declarat acesta.

Mistrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat că ridicarea vizelor este un pas normal în proiectul relaţiilor bilaterale. "Suntem dispuşi să ne angajăm alături de noul guvern, într-un plan strategic complex, care să aducă Republica Moldova mai aproape de UE", a adăugat Diaconescu.

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a anulat regimul de vize cu România printr-un decret prezidenţial, care intră în vigoare începând de mâine.

"Vineri decretul va fi publicat în Monitorul Oficial şi cetăţenii români vor putea intra, în aceeaşi zi, în Republica Moldova fără vize. Urmează ca grănicerii să se conformeze decretului preşedintelui statului", a spus Mihai Ghimpu.

Citeşte şi Republica Moldova a ridicat vizele pentru cetăţenii români.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri