Val Vâlcu: Criza şi gripa, made in USA

Wednesday, 24 June 2009, 20:40 Sursă: Gardianul

O nouă teorie a conspiraţiei încinge netul, legând oarecum necazurile economiei mondiale de pandemia cu virusul H1N1. În ambele situaţii, dacă nu ai cum evita problema, e mai bine să te numeri printre cei care suferă la început, ca să câştigi pe finalul crizei. Virusul gripal a plecat din America, unde se înregistrează în acest moment cel mai mare număr de îmbolnăviri. Şi criza economică s-a declanşat tot în State, după crahul pieţei imobiliare din 2007.

Deja, economia americană dă semne de redresare. Indicele Dow Johnes a început să urce şi, mai important, comenzile de bunuri de folosinţă îndelungată au depăşit cu 2,4% estimările analiştilor Reuters. Acestea au urcat la 1,8, faţă de un minus de 0,6% prognozat. Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică prevede astfel, pentru prima dată în ultimii doi ani, îmbunătăţirea perspectivelor, sporind optimismul întreprinzătorilor, aşteptaţi să-şi scoată banii de la saltea şi să accelereze astfel creşterea de pe bursă. Gripa H1N1 nu pare să-i sperie pe americani.

Spre deosebire de presa din Europa care mai acordă încă atenţie fenomenului, peste ocean s-a pus, ştiinţific vorbind, batista pe ţambal. După zeci de reportaje alarmante, în SUA s-a difuzat un interviu cu o familie care, la adăpostul măştilor de protecţie, susţinea că H1N1 nu este gravă şi se trece relativ uşor prin infecţie.

 

Citeşte mai mult în Gardianul 


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri