Coronavirus - România: 29620 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

25 morţi în coliziunea dintre un camion-cisternă şi un autobuz, în sudul Rusiei

Friday, 24 July 2009, 10:56 Sursă: NewsIn

Bilanţul persoanelor decedate în urma coliziunii dintre un camion-cisternă care transporta benzină şi un autobuz, care a avut loc vineri în sudul Rusiei, a ajuns la 25, a anunţat poliţia rutieră citată de AFP.

"Un Kamaz (camion) şi un Ikarus (autobuz) s-au ciocnit frontal. Din autobuz a rămas doar o grămadă diformă de fiare", a declarat un alt reprezentant al ministerului, citat de aceeaşi agenţie.

Accidentul, care s-a soldat şi cu mai mulţi răniţi, s-a produs în jurul orei locale 13.00 (12.00, ora României) în dreptul satului Samorskoe, pe autostrada Rostov-Krasnodar, la 60 de kilometri de Rostov. Camionul-cisternă a intrat pe banda pe care se circula în sens invers şi s-a ciocnit frontal cu autobuzul care transporta 45 de persoane.

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat că acest gen de accident nu sunt cauzate doar de starea proastă a şoselelor, ci şi de lipsa de vigilenţă a şoferilor. "Acest gen de evenimente inimaginabile nu au loc numai din cauza stării şoselelor. Sunt şi rezultatul lipsei de disciplină şi al nepăsării şoferilor. (...) Este pur şi simplu o crimă", a declarat Medvedev.

Viceguvernatorul regiunii Rostov, Serghei Nazarov, a decretat zi de doliu sâmbătă.

Este a doua catastrofă rutieră într-o singură săptămână, în Rusia. În cursul nopţii de duminică spre luni, un autobuz se răsturnase pe o autostradă în apropiere de Novossibirsk (Siberia), provocând moartea a opt persoane şi rănirea altor 37.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri