Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Proiectul unor ingineri care ar putea face ca gropile din străzi să devină istorie

Wednesday, 03 December 2014, 13:38 Sursă: Mediafax

Cimentul auto-reparator ar produce o bacterie care să umple crăpăturile din drum atunci când acesta se deteriorează. Ideea inovatoare face parte dintr-un raport asupra viitorului autostrăzilor, conceput de compania de ingineri Arup, relatează Daily Mail.

Raportul, care analizează posibile tendinţe care ar putea apărea în industria construcţiilor până în 2050, ia în calcul şi înlocuirea suprafeţelor convenţionale de drum cu panouri solare care ar putea încărca vehiculele electrice şi topi zăpada.

Vopseaua sensibilă la temperaturi ar putea genera avertismente în formă de fulgi de zăpadă care să indice scăderea temperaturii şi condiţii de gheaţă.

Numărul bicicliştilor şi al pietonilor este foarte probabil să crească, iar autoturismele electrice ar putea deveni mai frecvente, cu o performanţă crescută datorită dezvoltărilor ştiinţifice.

Raportul mai sugerează că sistemele avansate de comunicaţii vor face maşinile mai "inteligente" şi "conştiente" de nivelurile de trafic, viteză, vreme şi pericole de siguranţă.

Schimbările prevăzute de raport sunt deja testate în faza pilot în jurul lumii, potrivit liderului global de afaceri al Arup. "Vor schimba felul în care abordăm mobilitatea şi transportul de marfă şi vor asigura generaţiilor viitoare o infrastructură a autostrăzilor mai sigură, mai trainică şi mai bună pentru mediu".


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE