Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alessandro Volta Google Doodle: Google aniversează 270 de ani de la naşterea inventatorului bateriei

Wednesday, 18 February 2015, 00:39 Sursă: REALITATEA.NET

ALESSANDRO VOLTA. Google Doodle-ul interactiv arată bateria încărcându-se şi iluminâng logo-ul Google. 

ALESSANDRO GIUSEPPE ANTONIO ANASTASIO VOLTA a fost un fizician italian care a inventat bateria -pila voltaică- în 1800, iar numele său a fost dat unităţii de tensiune electrică. Născut în Como, ALESSANDRO VOLTA a devenit profesor de fizică la şcoala regală din Como. Interesul său pentru electricitate a pavat drumul către invenţia electroforului, un dispozitiv folosit pentru a produce energie statică.

ALESSANDRO VOLTA a adus contribuţii importante la dezvoltarea chimiei şi a meteorologiei şi contribuţia sa ştiinţifică din domeniul fizicii a marcat o importantă epocă.

În afara descoperirilor sale ştiinţifice, ALESSANDRO VOLTA era un neobosit călător şi vorbea mai multe limbi străine, printre care latina, franceza, engleza şi germana, care l-au ajutat în călătoriile sale în întreaga Europă. În 1794 ALESSANDRO VOLTA s-a căsătorit cu o aristocrată şi a devenit tatăl a trei fii.

Chipul lui ALESSANDRO VOLTA se afla pe fosta bancnotă de 10.000 de lire, ţinând în mână pila sa voltaică.

A murit pe 5 martie 1827, în memoria sa fiind construit un muzeu în care se regăsesc unele dintre cele mai interesante descoperiri ale sale. 

Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE