Femeia din Gorj, care a lucrat ca badantă în Italia, a fost supusă unei verificări fiscale de către autoritățile statului și i s-a impus să achite un impozit în valoare de peste 200.000 de lei, iar avocatului se axează pe modalitatea în care ANAF a obținut acces la datele confidențiale ale respectivei persoane din conturile bancare.
Conform detaliilor expuse, femeia a primit două declarații de impunerea pe venituri din surse neidentificate în cuantum de 125.156 lei pentru anul 2018 și 96.680 lei pentru anul 2019.
În timpul inspecției, femeia a prezentat două contracte de împrumut cu fiul său și a evidențiat trei vânzări de bunuri în Italia. Cu toate acestea, ANAF a concluzionat că tranzacțiile nu s-au făcut prin bănci și a presupus că au fost realizate în numerar.
Ca urmare, au fost aplicate reglementări europene din 2005, care impun o limită de 10.000 de euro în numerar la intrarea pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene.
Avocatul Pipera ridică întrebări cu privire la modul în care ANAF a obținut informațiile despre fondurile femeii, sugerând că acestea au provenit din bazele de date ale Fiscului, accesate de la terți în urma unor protocoale de colaborare și schimburi de informații, precum și în urma solicitărilor de informații către terți, scrie publicația Pandurul.