Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Turcan: Săptămâna aceasta ne asumăm răspunderea pe recursul compensatoriu și pe prorogarea pensionării anticipate a magistraților

Monday, 02 December 2019, 13:39 Sursă: Realitatea.NET

,, Această corectare a legislației pe Justiție este necesară CÂT MAI URGENT pentru a nu bloca sistemul judiciar. În plus, este cerută și de raportul MCV. Există un acord scris al CSM în legatură cu aceste prorogări. În ce privește recursul compensatoriu, motivarea este dată de creșterea ratei de recidivă a celor eliberați. Știm că el reprezintă lege penală mai favorabilă, dar este important ca, pentru viitor, să prioritizăm siguranța oamenilor. Atât cât rămâne în vigoare legea PSD a recursului compensatoriu, fiecare secundă cu această lege în vigoare amenință viața de zi cu zi a românilor\"\", a anunțat Turcan. 

,,Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, se va deplasa la CEDO pentru a prezenta gravitatea situației din România. În bugetul pe anul viitor vom prevedea bani pentru brățări electronice, ocuparea posturilor vacante la Autoritatea Națională a Penitenciarelor, personal de probațiune, dar și pentru construirea unui penitenciar. Nu mai avem timp de pierdut\"\", a adăugat Turcan.



Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ