Turcan: Săptămâna aceasta ne asumăm răspunderea pe recursul compensatoriu și pe prorogarea pensionării anticipate a magistraților

Monday, 02 December 2019, 13:39 Sursă: Realitatea.NET

,,Săptămâna aceasta ne angajăm răspunderea pe recursul compensatoriu, pe prorogarea pensionării anticipate a magistraților, pe trecerea de la complete de doi la cele de trei judecători și pe trecerea de la patru la doi ani în ce privește școlarizarea pentru INM\"\", anunță Raluca Turcan pe Facebook.

Adaugă părerea ta

,, Această corectare a legislației pe Justiție este necesară CÂT MAI URGENT pentru a nu bloca sistemul judiciar. În plus, este cerută și de raportul MCV. Există un acord scris al CSM în legatură cu aceste prorogări. În ce privește recursul compensatoriu, motivarea este dată de creșterea ratei de recidivă a celor eliberați. Știm că el reprezintă lege penală mai favorabilă, dar este important ca, pentru viitor, să prioritizăm siguranța oamenilor. Atât cât rămâne în vigoare legea PSD a recursului compensatoriu, fiecare secundă cu această lege în vigoare amenință viața de zi cu zi a românilor\"\", a anunțat Turcan. 

,,Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, se va deplasa la CEDO pentru a prezenta gravitatea situației din România. În bugetul pe anul viitor vom prevedea bani pentru brățări electronice, ocuparea posturilor vacante la Autoritatea Națională a Penitenciarelor, personal de probațiune, dar și pentru construirea unui penitenciar. Nu mai avem timp de pierdut\"\", a adăugat Turcan.

Comentarii Existente
2019-12-02 13:58:54
Paine si circ in Romanica

Gata ne-am dat dracu, am ajuns sa depindem de raspunderea lui Kill Bill. Cum dracu a ajuns aratarea asta bugetara ministru, bupa ce pupa la Udrea in mod penibil, bautura din capul lui Sica Mandolina oare sau si-a cumparat locul la partid. Ceva nu e in regula e prea de tot. Santa Klaus e pe pastile cu PSD si nu mai judeca nici el altfel nu apucam sa vedem anomalii dintr-astea Kill Bill, Citu, ministrii, Danca sef Cancelarie Primministru in loc sa fie pe sectie la Balaceanca. Astia nus in stare sa alcatuiasca un buget si acum vor sa-si asume raspunderea. Care raspundere si a cui ca nu se vede.

2019-12-02 15:48:09
Popescu

Sau cam porcit ăștia una promit și alta fac.

2019-12-02 15:55:03
Ce urgentă domnule saă plece de la guvernare

Vai,ce putin ati guvernat,pierdeti portofoliul pentru un fleac,ce dacă ne scutiți de 1000 de lei intrținere l puscărie pe puscăriași ?Vă vor scoate pe ttuse,ca ați inceput cu modernizarea nu a statului ,ci a puscăriilor.Asa ați învăâat pe la KGB ?

2019-12-02 16:34:10
Alioșa

Domnișoara Curcan nu mai e fată mare, e fată bătrănă e vestală.

Alte articole din: Ultimele Stiri