Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Cotroceni. Iohannis: E o zi importantă pentru toţi

Wednesday, 11 May 2016, 21:51 Sursă: REALITATEA.NET

Președintele Klaus Iohannis l-a primit, astăzi, la Palatul Cotroceni, pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, șeful statului menționând că este o zi importantă, în contextul în care va fi inaugurat scutul antirachetă de la Deveselu.

"Este o zi foarte importantă pentru toți. Este ziua în care va fi inaugurat Deveselu și, dincolo de asta, sunt bucuros că ne-am întâlnit și putem discuta în profunzime proiectele noastre comune, în mod special Summitul de la Varșovia. Sunt convins că vom găsi puncte de vedere comune", a declarat Iohannis, în debutul întâlnirii.

Secretarul general al NATO a spus că este o mare onoare pentru el să revină în România.

La finalul întrevederii, cei doi oficiali vor susține o declarație de presă comună.

Secretarul general al NATO se află în România în contextul în care astăzi are loc inaugurarea scutului antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu.

Klaus Iohannis l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe adjunctul Secretarului Apărării al Statelor Unite ale Americii,  Robert Work, aflat în România cu aceeaşi ocazie.

În cadrul discuțiilor, președintele Klaus Iohannis a evidențiat faptul că Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii, în special pe dimensiunea de securitate și apărare, reprezintă o prioritate de politică externă și securitate pentru țara noastră. Președintele României a calificat drept excelentă relația dintre cele două state, subliniind că există premise favorabile pentru consolidarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic, se arată într-un comunicat al Administraţiei prezidenţiale.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ