Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PNL a depus moțiunea de cenzură. Turcan: Victimele guvernării PSD sunt toţi cetăţenii României

Friday, 17 November 2017, 08:14 Sursă: REALITATEA.NET

Raluca Turcan a afirmat după ce moţiunea de cenzură a fost depusă că programul de guvernare a fost "un balon de săpun care s-a spart, iar victimele sunt toţi cetăţenii României.

"Am depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose, de fapt împotriva guvernării Dragnea-Tudose. Această moţiune vine în sprijinul celor loviţi şi minţiti de Guvernul Dragnea - Tudose. Nicio guvernare nu a ridicat până acum impotriva ei atât de multe categorii de români. A fost un balon de săpun care s-a spart, iar victimele au fost cetăţenii României. Programul de guvernare a adus scădere de salarii şi în cel mai bun caz mici creşteri. Aceast Guvern a adus o scădere a mediului de trai, o decredibilizare a leului, o lipsa de predictibilitate şi o îndepărtare a României de ceea ce înseamnă stat democrativ", a afirmat liderul PNL.

Raluca Turcan a mai precizat că Guvernul este complet incompetent şi că această guvernare trebuie să plece înainte ca problemele cu care ne confruntăm să nu se adâncească.

Conform liderului PNL, pentru moţiune s-au strâns 148 de semnături din partea PNL, USR, PMP, a unor parlamentari independenţi, a lui Sorin Câmpeanu şi Daniel Constantin.

Liberalii au discutat cu toți parlamentarii pentru a-i convinge să voteze demiterea Guvernului Tudose. Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan a găsit sprijin la USR atît pentru moțiune, cât și pentru demiterea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Liderul USR, Dan Barna, consideră că sunt destule argumente pentru că actuală putere să fie înlăturată.

PMP a anunțat că susține moțiunea de cenzură anunțată de PNL. Președintele executiv al PMP Eugen Tomac îi acuză însă pe liberali că fac un joc de imagine și că nu doresc- de fapt- căderea guvernului PSD-ALDE atâta timp cât sunt reticenți în ceea ce privește dialogul cu liderul PMP Traian  Băsescu și nu propun un nume de premier că alternativă.

În schimb, UDMR nu va semna moțiunea de cenzură, chiar dacă apreciază că măsurile fiscale au fost introduse mult prea brutal. Potrivit  liderului uniunii, Kelemen Hunor, relația UDMR-PNL s-a stricat enorm în ultimul an.

Cu formațiunea lui Victor Ponta, Pro România, liberalii și-au propus o colaborare institutională pe proiecte importante- potrivit Ralucai Turcan. Marți, Victor Ponta spunea că parlamentarii din formațiunea să susțin schimbarea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, dar nu susțin și moțiunea de cenzură a PNL.

Documentul – care  poate duce la căderea Guvernului dacă e adoptat – are nevoie de 116 semnături de susținere. Moțiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data prezentării și se consideră adoptată dacă e votată de majoritatea deputaților și senatorilor.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ