PNL cere demisia lui Victor Ponta pentru "sabotarea" proiectului autostrăzii Sibiu-Pitești

Tuesday, 14 April 2015, 13:55, Sursă: REALITATEA.NET

Partidul Național Liberal îi solicită premierului Victor Ponta să "își asume responsabilitatea" pentru "neînceperea lucrărilor la autostrada Sibiu-Pitești și sabotarea, astfel, a economiei nationale" și să își prezinte demisia, potrivit HotNews.ro.

"Premierul încearcă, în mod ipocrit, să paseze responsabilitatea întârzierii începerii acestui important proiect de autostradă către cei care au contestat licitația, la studiul de fezabilitate, și Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), o instituție independentă", acuza liberalii, în cadrul unui comunicat.

PNL susține că "Ponta ar fi probabil mulțumit dacă numai firmele de casă ar câștiga licitațiile, iar celelalte companii nu ar avea posibilitatea de a contesta rezultatele licitațiilor, ca într-un veritabil regim nord-coreean". Liberalii afirmă că "ar fi poate indicat" ca Victor Ponta "să consulte raportul de activitate al CNSC, pentru a vedea că în aproape 98% din cazuri deciziile acestuia sunt confirmate, în justiție: doar 1.2% au fost casate de instanțe și alte 1.2% au fost modificate în parte."
 
"Pentru întarzierea începerii lucrărilor la autostrada Sibiu-Pitești, responsabili sunt premierul Ponta și prietenul și partenerul său de afaceri, Dan Șova, cel care a refuzat timp de un an și jumătate să lanseze licitația, pentru revizuirea studiului de fezabilitate. Lucrările, la această autostradă, trebuiau să înceapă anul acesta, din bani europeni, astfel încât românii să poată avea o legătură directă pe autostradă, de la est la vest. Ponta a vrut, însă, să saboteze acest proiect de autostradă, pentru a crește traficul spre Comarnic-Brasov, un proiect care ar fi costat 8 miliarde de euro și de care și-a legat viitorul politic, atunci când a promis că nu va mai candida, în 2016. Comisia Europeană nu a putut fi, însă, păcălită de hărțile colorate, pregătite de Șova și Ponta!", se mai arată în comunicatul PNL.

Nu în ultimul rând, PNL subliniază faptul că economia României depinde de autostrada Sibiu-Pitești și că proiectul investițional "Dacia-Renault pare condamnat la relocare, în condițiile în care data de începere a lucrărilor nu poate fi mai devreme de 2017-2018, iar finalizarea acestora în 2022".

"Economia României, marii transportatori, deschiderea portului Constanța, ca poartă de intrare în Uniunea Europeană sau continuarea proiectului investițional Dacia-Renault, atât de important pentru România, depind de autostrada Sibiu-Pitești, legătură care lipsește în coridorul de la Constanța la Nădlac. Dacia-Renault pare condamnată la relocare, în conditiile in care data de incepere a lucrarilor nu poate fi mai devreme de 2017-2018, iar finalizarea acestora în 2022, așa cum au estimat, de altfel, și cei din conducerea CNADNR, audiați recent la Comisia de Transporturi din Camera Deputaților. Pentru sabotarea acestui proiect de autostradă, premierul trebuie să își dea demisia!" încheie liberalii.