Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Moțiunea simplă pe Justiție inițiată de PNL și USR a fost respinsă

Wednesday, 13 September 2017, 07:39 Sursă: REALITATEA.NET

Moțiunea simplă depusă de PNL și USR împotriva ministrului Justiției a picat, miercuri, cu 162 ”împotrivă”, 104 ”pentru” și două abțineri.

La dezbaterea de marți, deputatul PNL Cristina Trăilă a susținut că pachetul de propuneri pentru modificarea legilor Justiției creează un dezechilibru între cele trei puteri ale statului.

Ea i-a transmis ministrului Justiției, Tudorel Toader, să se ocupe de condițiile din închisori și, totodată, "să nu devină o unealtă a coaliției de guvernare folosită de Liviu Dragnea și prietenii săi în interese pur personale".

Deputatul USR Stelian Ion a apreciat că legile Justiției propuse de Tudorel Toader dau putere unui singur politician, respectiv ministrului de resort.

Stelian Ion a adăugat că mutarea Inspecției Judiciare din cadrul CSM la Ministerul Justiției constituie "o gravă încălcare" a independenței Justiției, creându-se "o formă de presiune și șantaj politic" la adresa judecătorilor și procurorilor, iar toți inspectorii judiciari vor fi numiți de ministrul de resort, numit și subordonat politic.

În replică, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a respins acuzațiile de lipsă de transparență în inițiativa de modificare a legilor Justiției, subliniind că aceste schimbări se impuneau, având în vedere că legislația datează din 2004, dar și o solicitare de actualizare în domeniu venită în 2015 din partea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ