Liviu Dragnea are un nou termen la Curtea de Apel București

Wednesday, 27 November 2019, 20:46, Sursă: Realitatea.NET

Liviu Dragnea are termen în dosarul în care a formulat apel la Curtea de Apel București cu obiectul „partide politice modificări acte constitutive - statut - organe de conducere”.

Adaugă părerea ta

Apelul lui Dragnea a fost formulat după ce Tribunalul București a respins, în data de 9 august, cererea de intervenţie depusă de fostul lider al PSD referitoare la deciziile de la Congresul partidului, confirmând astfel noua conducere social democrată.

În demersul său, Liviu Dragnea invocă dosarul angajărilor fictive care i-a adus 3 ani şi şase luni de condamnare şi executare la Rahova. Se pare că a încercat să obţină o revizuire a sentinţei - o cale de atac extraordinară.

În cererea de intervenţie adresată instanţei, Dragnea susține că, având în vedere că cele două angajate DGASPC care au lucrat la PSD Teleorman au comis fapte de fraudă, activitatea organizaţiei judeţene a fost ilicită în perioada 2006-2012, ceea ce duce, potrivit legii, la dizolvarea acesteia.

Liviu Dragnea, în prezent închis la Penitenciarul Rahova, a depus în instanță, prin avocat, o cerere de sesizare a Curții de Justiție a UE (CJUE). Conform președintelui completului de judecată, Mihai Andrei Negoescu Gândac, Dragnea dorea să întrebe CJUE dacă constituie sau nu o fraudă a banilor europeni activitatea unui europarlamentar care a angajat un asistent pe plan local, plătit din bani UE, dar care nu a declarat în țară salariul real al asistentului, ci salariul minim. Dragnea mai spune că la bugetul național nu au ajuns impozitele calculate la salariul real virat de Parlamentul European. Europarlamentarul despre care vorbește Dragnea este Viorica Dăncilă, iar asistentul angajat de aceasta pe vremea când era europarlamentar este Adriana Botorogeanu, cea care apare și în dosarul "Angajărilor fictive", în care Dragnea a fost condamnat.

Judecătorii au respins cererea făcută de Liviu Dragnea în procesul prin care contestă numirea Vioricăi Dăncilă şi a lui Mihai Fifor la conducerea PSD, prin urmare, nu vor fi sesizate Curtea Constituţională a României şi cea de Justiţiei a Uniunii Europene.
La termenul trecut, Liviu Dragnea nu a fost prezent în sala de judecată şi nici nu a fost reprezentat de avocata sa, Flavia Teodosiu, ci de o consilieră. De altfel, lipsa avocatei lui Dragnea a dus la dezbateri prelungite, iar judecătorii au decis că acea consilieră nu are voie să pună concluzii pe excepţii şi nici pe fondul dosarului. Magistrații au amânat procesul pentru că au avut nevoie de mai multe înscrisuri ca probe până să se pronunțe. Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru, joi, 28 noiembrie.