Kovesi anunță obiective mărețe: ”Parchetul European va deschide 2.000 de anchete noi în primul an de activitate”

Thursday, 06 February 2020, 14:58 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Potrivit acesteia, obiectivul Parchetului European este să ajunga la o activitate penală și de anchetă coerentă, în toate statele membre participante: "vă pot spune că în prezent am constatat că există discrepanțe foarte mari."

În al doilea rând, introducerea Parchetului European în sistemele naționale judiciare ale statelor membre nu ar trebui să permită o scădere a nivelului existent de protecție a intereselor financiare ale UE.

"În primul an de activitate, Parchetul European trebuie să poată să deschidă cel putin 2.000 de cazuri noi. Parchetul va investiga și va ancheta o parte dintre ele și va deferi restul către serviciile naționale represive.

În plus, din prima sa zi de mandat, Parchetul European trebuie să poată să trateze un număr de cazuri restante care intră în sfera sa de activitate. Am făcut o prima evaluare, conform căreia procurorii europeni delegați vor trebui să filtreze minim 3.000 de cazuri și să ia o decizie: pe care le tratează, pe care le trimite în instanțele naționale, în conformitate cu normele prevăzute in Regulamentul Parchetului.

Kovesi spune că numărul de procurori și angajați este insuficient: doar 32 și un sfert de procurori europeni delegați, 22 de procurori și 29 de angajati în Parchetul European, așa cum arată proiectul inițial.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-06 15:34:43
Viorel

Ce bine ar fi daca ar ancheta dosare in italia cu delapidari dar astea sunt doar iluzii.Isi va face mana prin Balcani!

2020-02-06 16:47:25
Hamilton

Cine verifică pe Cîțu dacă nu a ciordit banii imprumutati de Romănia si a primit mită să ia credite dezavantajoase ca dobăndă pentru țară?

2020-02-06 17:16:10
De unde la stiți asa dle Viorel ?Nu e prost prostul ,ci prostul e tomân ,cu frica de corupție

”Vai,psd-sti ,cum vă bateti cuie in pingele !Coderuța era dirijată de CIA cât era subordonată statului roman ,dar acum vorba cântecului ?„Mîndră când erai a mea /Toată lumea te stia /Dar acuma nu mai esti/Ți-am drumul să iubesti”Poate vedeti cu suveranitatea ,cine o vinde bre ,asa de ieftin ,că turbez ?Ce ne-a trebuit procuror european ,ca unii au zis ca e o prostie sau chiar o subordonarea a țării unor interese străine.Aoa erau prosti ,nu npo

2020-02-12 10:56:15
Bazavan

Felicitari ! Eu zic sa-i iei pe colaboratori tai Onea si Portocala (macar cu delegatie daca nu titulari) procurori adevarati. Astia stiu meserie si in activitatea Parchetului Consiliul EU ei vor fi fruntasi...cu siguranta se vor evidentia....

Alte articole din: Ultimele Stiri