Fost senator UDMR:" Toader trebuie dat cu două şuturi în fund afară din Guvern"

Friday, 19 October 2018, 10:55 Sursă: REALITATEA.NET

Fostul senator UDMR și consilier prezidențial, Peter Eckstein Kovacs este ferm convins că Ministrul Justiției a girat o Ordoanță "vădit neconstituțională", motiv pentru care trebuie dat afară din Guvern.

Adaugă părerea ta

Fostul senator UDMR și consilier prezidențial, Peter Eckstein Kovacs, consideră că ordonanța pe legile Justiției este „vădit neconstituțională”, iar ministrul Justiției, Tudorel Toader, „trebuie dat cu două şuturi în fund afară din Guvern”. 

 „Nu s-a clarificat în foarte mulţi ani ce înseamnă o Ordonanţă de Urgenţă şi cred că în viziunea celor care au făcut Constituţia României, Ordonanţa de Urgenţă era în nişte situaţii date, e cutremur, ne-au invadat pirezii, adică situaţii excepţionale. Aici, Ordonanţa de Urgenţă în această materie este vădit neconstituţională. Care este urgenţa, ce se întâmplă în România dacă nu se dă o Ordonanţă pe justiţie, care este ultradiscutabilă?”, a declarat Eckstein Kovacs, la RFI. 

În opinia sa, „ministrul trebuie dat cu două şuturi în fund afară din Guvern, afară din acel post. Şi dacă nu-l dă nimeni afară, atunci, el de ruşine se duce la Sf. Parascheva şi-i zice scuză-mă, Parascheva, am greşit, dar vreau să mă duc acasă, vreau să fiu notar, nu să rămân ministru!”.