Dan Vasile Mihale: Jos pălăria, generale! Astăzi sunt avocatul diavolului!

Wednesday, 27 January 2016, 16:57 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Cu riscul de a supăra pe toată lumea, am decis să joc rolul ingrat de avocat al diavolului. Cine este diavolul? Gabriel Oprea, fostul ministru de Interne, căruia, din cauza unui eveniment nefericit și regretabil, i se anulează toate meritele. După ce DNA a anunțat cu surle și trâmbițe că fostul ministru de Interne este urmărit penal pentru abuz în serviciu în dosarul poliţistului Bogdan Gigină, cel care a murit după ce a căzut într-o groapă în timp ce îl însoţea pe Oprea în coloana oficială, toată lumea l-a pus la zid.

Este o mobilizare deșănțată atât în media, cât și pe rețelele de socializare. De la Colectiv încoace nu au mai curs atâtea râuri de cerneală. Pot să înțeleg curentul, dar nu sunt de acord cu el. De ce ? Pentru că toți cei care îl pun la zid, în aceste zile, pe Oprea ignoră cu bună știință un adevăr fundamental. În România, dacă greșești o dată, o singură dată, ți se anulează toate meritele. O faptă rea anulează zece fapte bune.

Toată lumea uită, sau ignoră, momentele în care generalul Oprea a înclinat balanța puterii pentru ceea ce el numește "interesul național". A fost alături de președintele Iohannis chiar și atunci când partidul din care provenea își căuta în genunchi busola. A sprijinit Guvernul Cioloș chiar din momentul în care se afla în chinurile facerii. Și lista poate continua... Nu vreau să fac apologia generalului Oprea. Remarc, însă, cu tristețe, cât de ușor i se anulează unui om toate meritele, dacă greșește o singură dată.

Suntem oameni, nu sfinți. Greșim, plătim. Este și cazul lui Gabriel Oprea. Dacă a greșit, va plăti. Este treaba Justiției să lămurească acest lucru. Până atunci, însă, remarc un lucru care pentru mine are valoare. Generalul are onoare. A cerut să i se ridice imunitatea pentru a fi cerecetat și judecat, în timp ce alți demnitari de josnică speță au bocit ca niște țânci, sau s-au uns cu mir pe creștet ca să scape de mâna lungă a legii.

Se tot bate monedă pe faptul că a abuzat de coloana oficială. Așa o fi. Se fac comparații. Johannis și Ponta au folosit mai rar coloana oficială. De acord. Contravine legii? Se pare că nu… Și cei care au fost înaintea lui Oprea la Ministerul de Interne au folosit coloana oficială. Toți cei care se află la putere abuzează într-un fel sau altul de privilegiile funcției. Dacă nu ar fi murit un om, nici nu am fi știut cât de mult a abuzat Oprea de coloana oficială… Ghinion pentru Oprea, mană cerească pentru adversarii săi politici.  

Indiferent de ce s-a spus și ce se va mai spune despre acest subiect, un lucru este clar: omul are măcar onoare. Jos pălăria, generale!   

 

 

 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri