Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cristoiu:Ați mai auzit ceva de anchetarea celor responsabili de umilirea Diasporei la prezidențiale?

Friday, 27 February 2015, 17:27 Sursă: REALITATEA.NET

"Deoarece titlurile date de unele publicații reportajelor despre vizita lui Klaus Iohannis în Germania – citez Carmen și Klaus Iohannis – baie de mulțime la Berlin – m-au făcut să-mi amintesc de vremurile în care Scînteia titra Vizita Tovarășului Nicolae Ceaușescu și a Tovarășei Elena Ceaușescu, m-am apucat să citesc Discursul ținut de Klaus Iohannis la întîlnirea cu românii din Germania. Toată lumea știe că în Germania românii din diaspora au fost umiliți la cele două tururi de scrutin, realitate care – difuzată pe Facebook - a dus la Miracolul din noiembrie 2014, vorba unui pupinanalist prezidențial contemporan. Între cele două tururi și nițel după aia, Klaus Iohannis a cerut Dreptate pînă la capăt față de românii umiliți.
De ce? Pentru că la multe ambasade, inclusiv la cea din Berlin, personalul s-a dat peste cap pentru a fi cît mai mojic cu alegătorii. S-a făcut totul pentru scoaterea din sărite a celor de la cozi: ștampile ascunse pentru mărirea cozilor, trîntirea ușilor în nas la ora 21, deși mulți erau în incinta ambasadei.
În ce scop? Pentru a lăsa impresia că se primiseră ordine de la București ca românii din Diaspora să nu voteze", scrie Ion Cristoiu.

Mai departe, gazetarul subliniază faptul că de ancheta DNA, în această privință, "nu s-a mai auzit nici măcar un măcăit".

"Între cele două tururi și nițel după aia, Klaus Iohannis a promis Diasporei o anchetă severă pentru a vedea ce ambasadori s-au făcut vinovați de umilirea românilor, și o anchetă penală pentru a vedea cine s-a făcut vinovat la nivelul Guvernului. Începută de Parchetul General, ancheta a fost preluată, la cerere, de DNA.
Nu de alta, dar DNA are o experiență mult mai bogată decît Parchetul în manipularea politică a dosarelor. De ancheta DNA nu s-a mai auzit nici măcar un măcăit. Dosarul a fost luat de Codruța Kovesi pentru a putea fi îngropat, ea fiind meșteră la îngropări și la dezgropări de dosare, după cum i se ordonă.
De ce? Pentru că o anchetă a DNA ar fi ajuns la cel puțin doi inși din apropierea lui Victor Ponta, inși care l-au convins să nu cumva să deschidă noi secții. Aceștia au avut ordin să-l convingă, pentru că făceau parte din Conspirație.
Cum să ancheteze DNA cînd ancheta ar putea s-ajungă la cei plasați în anturajul premierului?", mai precizează Ion Cristoiu.

În acest sens, Cristoiu afirmă că "ar fi fost normal ca la nivel de Președinte să se înființeze o Comisie de anchetă", "pentru a investiga cine de la ambasade se face vinovat de umilirea românilor la cele două tururi".

"Această Comisie nu numai că nu s-a înființat, dar mai mult ideea de anchetă și pedepsire a vinovaților de la ambasade a dispărut din preocupările lui Klaus Iohannis", a mai scris Ion Cristoiu.

Mai multe pe Cristoiublog.ro.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ