Topul celebrităţilor decedate cu cele mai mari venituri

Thursday, 16 October 2014, 10:58 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Michael Jackson, care a murit în 2009, a câştigat în ultimul an 140 de milioane de dolari şi s-a clasat pe locul întâi în topul Forbes al celor mai profitabile celebrităţi decedate, transmite Reuters.

"Puţine celebrităţi dovedesc mai bine decât Michael Jackson faptul că există viaţă (financiară) după moarte", potrivit revistei Forbes.

Michael Jackson ocupă locul întâi al acestui top pentru al doilea an la rând, după ce şi în 2013 s-a situat pe prima poziţie a acestui clasament. În 2012, cântăreţul s-a clasat pe locul al doilea, fiind întrecut de actriţa şi prietena sa Elizabeth Taylor.

Cel de-al doilea album lansat după decesul lui Michael Jackson,, "Xscape", a intrat direct pe locul al doilea în topurile muzicale, iar artistul a apărut chiar sub forma unei holograme în cadrul galei Billboard Music Awards. Două spectacole ale Cirque du Soleil, "Immortal" şi "One", se numără printre cele mai importante surse de venit în cazul regretatului artist, alături de câştigurile din drepturile asupra pieselor muzicale din catalogul său.

Pe locul al doilea al topului Forbes se află cântăreţul Elvis Presley, decedat în 1977, care în ultimul an a generat venituri de 55 de milioane de dolari.

Charles Schulz, creatorul benzii desenate "Peanuts" şi un cunoscut caricaturist, se află pe locul al treilea în topul Forbes, cu venituri generate în ultimul an de 40 de milioane de dolari, la 14 ani de la moartea sa.

Topul de anul acesta este completat de Elizabeth Taylor, care a murit în 2011, şi se află pe locul al patrulea al clasamentului, cu venituri de 25 de milioane de dolari în ultimul an.

Cântăreţul reggae Bob Marley, care a decedat în 1981, se află pe poziţia a cincea, cu 20 de milioane de dolari, potrivit mediafax.ro.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE