Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mamă și fiică, ucise de urs. Rezultatul autopsiei, tulburător: de ce le-a atacat bestia 

Wednesday, 27 May 2020, 11:19 Sursă: L. G.

Când se întorcea la cabană, după ce terminase de pus capcanele în pădure, Gjermund Roesholt, soțul femeii, a fost atacat de un urs. Soarta a făcut ca acesta să aibă pușca la el, așa că, în momentul în care bestia s-a năpustit asupra sa, a tras! Animalul s-a prăbușit zgomotos la pământ, iar bărbatul a fugit spre cabană, cu inima cât un purice: știa că soția și fiica lui erau în preajmă. În fața ușii, însă, a înghețat! Trupurile celor două erau unul peste altul, sfâșiate de bestie. În secunda următoare, bărbatul a început să urle de durere. Când și-a mai revenit din șoc, a sunat la poliție.

Ajunși la fața locului, polițiștii au cercetat zona și au chemat un veterinar, pentru a-și da seama ce se petrecuse, de fapt, acolo.

După ce a analizat zona și a făcut câteva fotografii, veterinarul a luat cadavrul ursului și l-a dus la clinică, pentru a-i face autopsia. 

Rezultatele au fost cutremurătoare! Se pare că bestia sărise peste perioada de hibernare. Era extrem de slabă, chiar subnutrită, și trupul nu avea pic de grăsime înmagazinată.

În plus, ursul suferea, în momentul atacului, de dureri groaznice din cauza unui porc țepos pe care-l mâncase cu câteva zile înainte. Țepii animalului îi perforaseră stomacul, iar rănile îi sângerau puternic. Ursul era în agonie. Durerea, frica, dar și foamea l-au făcut să atace.

După ce au pus cap la cap concluziile, polițiștii au stabilit că ursul, imediat ce a ieșit din pădure, a văzut urme de sanie și s-a luat după ele. La un moment dat, în față i-au apărut femeia și copilul care s-au speriat de animal și au luat-o la fugă. Brusc, instinctul i-a dictat să atace și să ucidă.

Ursul avea 18 ani.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: LUMEA ANIMALELOR
Alte articole din: LUMEA ANIMALELOR