Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Prima expoziţie permanentă a unor corpuri umane disecate şi plastifiate, deschisă la Berlin

Thursday, 19 February 2015, 11:56 Sursă: REALITATEA.NET

Muzeul este creaţia anatomistului german Gunther von Hagens şi a soţiei sale, Angelina Whalley, şi expune cadavre tratate cu un tip de cauciuc siliconic şi răşini într-un proces numit "plastinare", care a fost inventat chiar de Hagens.

Numit "Doctor Moarte" (Dr Death, în original, n.r.), Von Hagens a efectuat turnee mondiale cu controversata expoziţie "Body Worlds", din 1995, atrăgând circa 40 de milioane de vizitatori.

Capitala germană este primul oraş din lume care va găzdui o expoziţie permanentă a creaţiilor anatomistului, muzeul aflându-se în faţa cunoscutului turn de televiziune din Alexanderplatz.

Expoziţia ocupă un spaţiu de 1.200 de metri pătraţi şi prezintă 20 de corpuri de pe care pielea a fost eliminată, afişând muşchii, organele, venele şi oasele, aranjate în poziţii imitând acţiuni obişnuite din timpul vieţii, cum ar fi stând pe un scaun, întinzându-se sau efectuând exerciţii sportive.

Angelina Whalley a spus că expoziţia oferă vizitatorilor o nouă perspectivă asupra corpurilor lor şi a stilului lor de viaţă.

Citeşte mai mult pe mediafax.ro


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE