Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce se întâmplă în creierul nostru cu 30 de secunde înainte de moarte

Wednesday, 23 August 2017, 14:30 Sursă: REALITATEA.NET

Neurologul Cameron Shaw a investigat ce se întâmplă cu corpul unui om înainte de a muri și a aflat câteva lucruri interesante. Cameron a disecat creierul unei femei ca să afle ce se schimbă în structură organului după deces.

Doctorul susține că la început, persoană care e pe punctul de a muri își pierde simțul de sine. Creierul, susține ea, moare de „sus în jos, luând majoritatea caracteristicilor umane mai intai”, scrie teotrandafir.com

Cu teoria neurologului sunt de acord și oamenii de știință de la Universitatea Hadassah din Ierusalim. Aceștia au examinat șapte persoane care au fost la un pas de moarte. Cercetătorii spun că persoana care moare vede derulat în fața ochilor întreagă sa viață, de la fragedă pruncie până în ultimul moment, ca un film. Acest episod are loc cu 30 de secunde înainte de deces.

„Activitatea creierului se oprește când inima nu mai bate, iar studiul nostru a demonstrat că suntem conștienți de ceea ce se întâmplă în jurul nostru încă trei minute de la oprirea inimii. În mod normal, creierul începe să se stingă după primele 20-30 de secunde”, susține unul din cercetătorii evrei.

Un alt cercetător susține că e vorba de o lipsă de limite temporale. Multe persoane care mor sau sunt în pragul morții văd cele mai semnificative momente ale vieții lor, că un ultim adio, că într-un film.


Citeste totul despre:


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE