Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ipoteza teroristă, o pistă posibilă în cazul avionului rus prăbușit în Marea Neagră

Sunday, 25 December 2016, 07:45 Sursă: REALITATEA.NET

Anchetatorii examinează toate cauzele posibile ale prăbuşirii în Marea Neagră a unui avion militar rus de tip Tu-154 cu 92 de persoane la bord, inclusiv pista unui atac terorist, a anunţat duminică ministrul rus al Transporturilor.

Avionul se afla în drum către baza aeriană rusă din Siria şi s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea din staţiunea balneară Soci. Un oficial rus de rang înalt a minimalizat iniţial posibilitatea unui atac terorist, însă duminică după-amiaza, întrebat dacă anchetatorii iau în calcul şi ipoteza unui posibil atac terorist, ministrul Maxim Sokolov a declarat că este avut în vedere "întregul spectru" al cauzelor posibilie.

UPDATE: Vladimir Putin a decretat luni zi de doliu naţional în Rusia, în memoria victimelor accidentului aerian.

Niciun supravieţuitor nu a fost descoperit în Marea Neagră, în locul unde s-a prăbuşit avionul militar de tip Tu-154, a declarat pentru presa rusă general-maiorul Igor Konaşenkov, un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, relatează Reuters.

''Resturi ale avionului Tu-154, al Ministerului rus al Apărării, au fost găsite la o distanță de 1,5 kilometri de litoralul orașului Soci, la o adâncime de 50-70 metri'', a indicat ministerul, precizând că la bordul avionului de aflau 83 de pasageri și opt membri ai echipajului.

Prăbuşirea avionului militar rus  ar fi putut fi cauzată de o defecţiune tehnică sau eroarea unui membru al echipajului, dar nu poate fi vorba despre terorism, deoarece avionul era operat de militari, a declarat duminică, în ziua de Crăciun, un oficial rus.

Aparatul transporta militari ruși și membri ai Ansamblului Alexandrov, unul dintre corurile armatei ruse care se deplasa în Siria pentru a participa la sărbătorile de Anul Nou la baza aeriană. Printre pasageri se aflau și nouă jurnaliști, a mai spus ministerul rus.

 

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN