Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tayyip Erdogan acuză UEFA de atitudine discriminatorie faţă de Turcia

Thursday, 07 November 2019, 12:32 Sursă: REALITATEA.NET

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan acuză UEFA de atitudine discriminatorie faţă de Turcia, după ce forul european a deschis o procedură disciplinară în urma salutului militar făcut de fotbaliştii echipei naţionale, informează lefigaro.

"Sportivii care reprezintă ţara noastră în străinătate sunt victimele unei campanii de linşaj de la începutul operaţiunilor (n.r. - în Siria). Respingem atitudinea discriminatorie, nedreaptă şi politică la adresa echipei noastre naţionale şi a cluburilor noastre", a declarat Erdogan, în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o la Ankara.

UEFA a anunţat, al 15 octombrie, că a deschis o procedură disciplinară după meciul Franţa - Turcia, scor 1-1, întâlnire jucată la Paris, în preliminariile Euro-2020, potrivit Agerpres. 

UEFA a reţinut comportamentul jucătorilor turci, care au efectuat salutul militar de fiecare dată după ce au marcat.

"Un inspector al corpului de disciplină şi control a fost numit pentru a iniţia o investigaţie disciplinară în legăturuă cu un potenţial comportament politic provocator al jucătorilor echipei naţionale a Turciei, cu ocazia meciurilor jucate împotriva Albaniei, la 11 octombrie şi Franţei, la 14 octombrie, în preliminariile Euro-2020", a precizat forul de la Nyon.

Jucătorii Turciei au celebrat golurile pe care le-au marcat la meciurile cu Albania şi Franţa cu un salut militar, cu mâna dreaptă la frunte, în semn de sprijin pentru soldaţii implicaţi în ofensiva turcă din Siria.

Selecţionerul Turciei, Senol Gunes, a afirmat după întâlnirea cu Franţa că acest salut este unul de susţinere pentru soldaţi: "Nu arată o atitudine negativă. Ca toată ţara, noi nu ne dorim ca ei să plece în misiuni. Este doar pentru susţinerea lor. Restul sunt întrebări pentru Trump sau Macron, eu sunt doar selecţioner".


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN