Donald Trump, primele declarații după ACHITARE: „Am suferit un CALVAR”

Thursday, 06 February 2020, 19:06 Sursă: realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

 

Adversarii noștri ”au făcut imposibilul pentru a ne distruge și răni dur țara”, a spus el după un mic dejun în prezența responsabililor religioși și politici la Washington, în primul său discurs după votul de miercuri.

Democrații ”știu că ce fac este greșit dar își pun interesele lor înainte celor ale țării noastre minunate”, în timp ce Senatul, cu o majoritate republicană, ”a avut rigoarea morală și forța de a face ceea ce știau că este corect”, a spus Trump.

”Nu-mi plac oamenii care își utilizează credința pentru a-și justifica faptele rele”, a adăugat el referindu-se la gestul teatral al președintei democrate a Camerei Reprezentanților Nancy Pelosi care a rupt copia alocuțiunii președintelui în timpul discursului ”Starea Națiunii” în fața Congresului.

”Atât de mulți oameni au fost răniți și nu putem tolera, iar despre asta voi vorbi un pic mai târziu la Casa Albă”, a spus Donald Trump, care urmează să țină un discurs adresat țării.

La intrarea în sală, președintele a fluturat o copie a ziarului USA Today, care avea pe prima pagină, cu litere mare, scris ”Achitat”.

Senatul american, controlat de republicani, s-a pronunțat miercuri prin vot în privința destituirii președintelui Donald Trump. Procesul de impeachment s-a încheiat cu achitarea șefului Casei Albe la ambele acuzații care fuseseră formulate împotriva sa de Camera Reprezentanților, unde domină democrații.

Printr-un vot final, Donalt Trump a fost achitat miercuri cu 52 la 48 pentru acuzația de abuz de putere și cu 53 la 47 pentru acuzația de obstrucționare a Justiției.

Este pentru a patra oară în istoria de peste 240 de ani ai Statelor Unite când un președinte a fost vizat de procedura de impeachment. Dupa achitarea sa, Trump se alatura lui Bill Clinton şi Andrew Johnson. Richard Nixon, al patrulea președinte care a fost vizat de impeachment, a demisionat înainte ca Senatul să ajungă se pronunțe dacă este sau nu vinovat.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-06 19:21:51
Emil H.

Adevărul și dreptatea triumfă din nou în USA.

Alte articole din: Ultimele Stiri