Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Elicopter prăbușit în Pakistan, cu ambasadorul român la bord. Talibanii spun că au doborât aeronava

Friday, 08 May 2015, 11:53 Sursă: REALITATEA.NET

Update 13:50 Talibanii pakistanezi (TTP) au revendicat vineri doborârea unui elicopter militar în nordul Pakistanului, în care au murit şase persoane, inclusiv ambasadorii Norvegiei şi Filipinelor, precizând că voiau să doboare altă aeronavă, în care se afla premierul pakistanez, relatează RFE/RL, citat de Mediafax

Un purtător de cuvânt al Mişcării Talibanilor Pakistanezi (TTP), Muhammad Khurasani, a revendicat doborârea elicopterului în nordul Pakistanului.

Cine este ambasadorul României în Pakistan, care se afla în elicopterul prăbușit

Într-un email transmis postului de radio Mashaal, Khurasani a precizat că atacul viza doborârea altui elicopter, în care se afla premierul pakistanez Nawaz Sharif. Elicopterul Mi-17 doborât făcea parte dintr-un grup de trei elicoptere ale armatei, care transportau diplomaţi către regiunea muntoasă Gilgit-Baltistan, din nordul Pakistanului, unde urma să se întâlnească cu premierul pakistanez Nawaz Sharif. Celelalte două elicoptere au aterizat în siguranţă.

Potrivit postului Geo TV, surse din domeniul securităţii au afirmat că din primele investigaţii reiese că prăbuşirea a fost cauzată de o defecţiune la rotorul din coada elicopterului. Elicopterul s-a prăbuşit în zona Naltar, pe o şcoală care era goală în acel moment, au precizat oficiali citaţi de Wall Street Journal în ediţia electronică.

Klaus Iohannis, prima reacție despre ambasadorul României în Pakistan, aflat în elicopterul prăbușit

Diplomați morți  

Un elicopter militar pakistanez s-a prăbușit într-o regiune muntoasă din nordul Pakistanului, peste o școală. Șapte persoane au murit și mai multe au fost rănite. Printre morți se află ambasadorii Norvegiei, cel al Filipinelor, dar și soțiile ambasadorilor din Malaezia și Indonezia.

Ambasadorii Poloniei și Olandei au fost răniți.

Premierul pakistanez Nawaz Sharif călătorea către regiunea muntoasă Gilgit într-un alt aparat de zbor atunci când s-a petrecut accidentul. Sharif a revenit la Islamabad, a informat biroul său de presă, potrivit Reuters, citat de Agerpres. O delegație de diplomați și ziariști se deplasa vineri cu trei elicoptere în regiunea Gilgit-Baltistan, când unul dintre aparate s-a prăbușit peste o școală la aterizare.

Victor Ponta, prima reacție despre amabasadorul României în Pakistan

Ambasadorul român - la bord, dar în afara oricărui pericol

"Din informaţiile transmise de MAE pakistanez ambasadei României la Islamabad, în această dimineaţă, în nordul Pakistanului, a avut loc un accident de elicopter la bordul căruia se aflau şi cetăţeni străini, inclusiv ambasadorul României în Pakistan.

MAE a reuşit ulterior să-l contacteze telefonic pe ambasadorul român, care a confirmat că este în afara oricărui pericol.
La această oră, o echipă din cadrul ambasadei României la Islamabad se află la sediul MAE pakistanez pentru obținerea de informaţii suplimentare despre acest accident", a anunțat MAE.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN