CHARLIE HEBDO. Ce povestesc martorii MASACRULUI

Thursday, 08 January 2015, 23:12, Sursă: REALITATEA.NET

Dupa atacul terorist de la redactia publicatiei franceze Charlie Hebdo, soldat cu moartea a 12 persoane, continua sa apara marturii ale supravietuitorilor acestui masacru.

Adaugă părerea ta

Unul dintre ei este si Corinne Rey, caricaturista care semneaza "Coco" si care tocmai isi luase fiica cea mica de la gradinita si tasta codul de acces in cladire, cand doi barbati inarmati cu Kalasnikov au obligat-o sa deschida usa, potrivit NDTV, care prezinta relatari ale supravietuitorilor.

"Voiau sa intre si sa urce", a povestit Corinne, ulterior, revistei franceze L'Humanite.

Odata impinsa inauntru, scrie Ziare.com, femeia povesteste ca s-a refugiat sub un birou si ca barbatii au intrat in hol si au ajuns la receptie, unde statea un paznic ce lucra acolo de 15 ani, Frederic Boisseau, pe care atacatorii l-au ucis, incepand sa traga rafale de gloane.

Cateva momente mai tarziu, barbatii au fugit pe scari la etaj, unde s-au indreptat catre sala unde avea loc sedinta editoriala.

"Unde este Charb? Unde este Charb?", au strigat ei, referire la pseudonimul lui Stephane Charbonnier, inspre care au inceput sa traga, dupa ce l-au identificat.