Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Oreste Teodorescu: Prezidențialele din Republica Moldova, strania tăcere de la București și șahul geopolitic dintre UE și Federația Rusă

Friday, 30 October 2020, 18:22 Sursă: realitateadinpnl.net

Nu prea exista declarații sau semnale și pare chiar o lipsă de interes geopolitic a României cu privire la destinul Basarabiei pentru următorii patru ani. 

Profesorul Dan Dungaciu identifică o altă problemă de fond care falsifică tabloul evoluţiilor de la Chişinău prin dispariţia geopoliticii ca miza fundamentala. “ Acum Bătălia politică de dincolo de Prut nu ar mai fi între Est şi Vest, ci doar axată pe o agendă internă, respectiv democratizare, lupta împotriva „politicienilor mincinoşi” şi a corupţiei. Unii vor asta, mai ales susţinătorii direcţi sau indirecţi ai descălecatului din 2019, dar nimic nu e fără geopolitică în R. Moldova. Chiar şi coaliţia anti-geopolitică PSRM-ACUM din 2019 a fost, în realitate, un gest eminamente geopolitic. Pur geopolitic, în favoarea strategică a Federaţiei Ruse.” 

Dovada clară că alegerile de duminică din Republica Moldova au un profund caracter geopolitic, este că preşedintele grupului PPE, Donald Tusk, şi ministrul german al apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, din partea CDU, o sprijină explicit pe Maia Sandu. Citește continuarea pe realitateadinpnl.net.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri