Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dan Vasile Mihale: Nu este blat, ci doar o simplă ,,coincidență’’

Tuesday, 04 February 2020, 11:48 Sursă: Realitatea.NET

Surse PSD, care au dorit să-și păstreaze anonimatul, mi-au confirmat scenariul. Asta înseamnă că, atât Ludovic Orban, cât și Marcel Ciolacu spun adevărul, atunci când neagă o eventuală înțelegere între ei. Înțelegerea s-a făcut, probabil, în altă parte.

Orban este un premier marionetă, așa cum era și Viorica Vasilica Dăncilă pe vremea când se afla la butoane Liviu Dragnea. Adevăratul premier se află la Cotroceni. Asta și explică pelerinajul constant al miniștrilor la Cotroceni. Acolo se pune țara la cale.

Orban a fost un premier de sacrificiu. Din momentul în care Iohannis a bătut în masă că vrea anticipate, soarta lui Orban a fost pecetluită, deși s-a dovedit un politician responsabil.

Revenind la scenariul unei posibile înțelegeri subterane, acesta a devenit verosimil luni, când s-a aflat că deputatul  Georgian Pop, fost preşedinte al Comisiei parlamentare comune pentru controlul activităţii SRI,  a plecat din Pro România, unde anul trecut a votat  pentru învestirea guvernului Orban, s-a întors în PSD ca să voteze pentru demiterea guvernului în funcție.  Undeva s-au pus în mișcare niște resorturi.

A doua pistă care mă conduce cu gândul la scenariul amintit este declarația nocturnă a liderului interimar al PSD. Marcel Ciolacu a spus la un post TV că nu exclude alegerile anticipate, dar că este interesat să fie respectate legile României. Cu alte cuvinte, dacă PNL renunță la inițiativa cu alegerea primarilor în două tururi, PSD ar fi de acord și cu anticipatele.

Cu câteva ore înainte de această declarație, PSD susținea că Orban trebuie să demisioneze, dacă vrea anticipate și să nu se bazeze pe social democrați.

Matematic vorbind, moțiunea va trece, iar Guvernul Orban va fi demis. PSD se întoarce la putere total nereformat, iar anticipatele pentru parlamentare se vor organiza cel mai devreme în iunie, simultan cu  alegerile locale, adică după lunga procedură de desemnare succesivă a doi premieri, respingerea acestora și dizolvarea Parlamentului. Până atunci, Guvernul demis rămâne interimar cu responsabilități limitate.

PSD nu câștigă nimic din acest joc. Singurii câștigători sunt Ciolacu, care merge întărit la congresul în care se alege noua conducere a PSD și Iohannis, care devansează parlamentarele ca să ajute PNL să profite de capitalul electoral câștigat la alegerile prezidențiale.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri