Coronavirus - România: 18283 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un gigant IT face concedieri masive

Friday, 14 October 2016, 09:37 Sursă: REALITATEA.NET

Măsura are rolul de a aduce costurile în linie cu scăderea cererii pentru computere personale şi imprimante, transmite AFP.

Gigantul HP, care în prezent are aproximativ 50.000 de angajaţi, nu a precizat care vor fi activităţile şi nici zonele geografice care vor fi afectate de noile restructurări. În schimb, compania a estimat că planul ar urma să genereze economii anuale de 200 până la 300 milioane de dolari, începând din 2020.

Cunoscut anterior sub denumirea de Hewlett-Packard, producătorul de computere personale şi imprimante HP Inc a luat naştere anul trecut în urma separării de operaţiunile de cloud computing şi software ale Hewlett-Packard Enterprise.

"Sunt mândru de progresele pe care le-am realizat în primul an sub forma noului HP. Obiectivul nostru este clar, punerea în aplicare este solidă şi suntem bine poziţionaţi pentru următorul pas în drumul nostru", a declarat preşedintele director general al HP, Dion Weisler.

Recent, compania a anunţat că va prelua divizia de imprimante a Samsung împreună cu peste 6.500 de licenţe în urma unei tranzacţii de 1,05 miliarde de dolari, potrivit Agerpres, în ideea de a lansa pe piaţă imprimante multifuncţionale A3 mai eficiente.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL