Majoritatea recrutorilor cauta candidati pe aceasta retea, la paritate cu toate celelalte sait-uri de joburi consacrate. De multe ori recrutorii nici nu mai posteaza joburile pe alte saituri, ci doar pe LinkedIn, spune Elena Popa consilier de cariera pentru www.cvdesigners.ro.
Ultimele statistici de la inceputul acestui an aratau ca in Romania exista deja aproximativ 1.3 milioane utilizatori LinkedIn. Insa, pentru a fi cu adevarat vizibil, nu este de ajuns doar sa ai un cont pe LinkedIn, ci TREBUIE sa ai o retea de cel putin 200-300 de conexiuni (psst, ocupa-te ca macar un sfert din cei cu care esti conectat sa fie recrutori sau manageri din domeniul tau de interes). In plus, pentru sporirea vizibilitatii este de dorit sa fii activ pe grupurile de specialitate, unde te poti face remarcat prin postarea de articole interesante din domeniu sau prin comentarii pertinente la alte articole, respectiv prin participarea la discutiile initiate de alti membri ai grupului.
Pentru a-i cunoaste pe cei care te vor intervieva
Fie ca ai aplicat la un job direct postat pe LinkedIn, fie ai trimis CV-ul pe unul din sait-urile consacrate, este intotdeauna bine sa cunosti cate ceva despre persoana cu care vei tine interviul. LinkedIn este locul cel mai bun unde poti afla informatii relevante si pretioase, care te vor ajuta sa relationezi mai bine la interviu cu persoanele respective. De exemplu, poti sa descoperi ca ai fost la acelasi liceu sau la aceeasi facultate cu viitorul tau manager sau recrutor ori poate ca sunteti din acelasi oras sau ca aveti aceleasi hobby-uri. Atunci cand intr-un interviu poti sa abordezi subiecte din aria personala, discutia si atmosfera devin mult mai calde si mai ne-formale, decat daca discutati despre vremea rece de afara. Citeste mai mult...
Site-ul pe care trebuie să îți faci cont dacă vrei să te angajezi
