Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un senator a fost internat, de urgență, la spital cu COVID-19! Politicianul a făcut anunțul pe Facebook

Saturday, 11 July 2020, 00:09 Sursă: realitatea.net

 

Senatorul UDMR de Harghita spune că abia vineri a aflat că are pneumonie dublă, dar se „simte bine”, nu prezintă simptome și că e îngrijit de o „echipă medicală super profesionistă”.

„Azi am aflat că am pneumonie dublă. (...) Să începem tratamentul. Mă vindec și totul merge înainte.(...) Apropo, sunt complet bine. Nu doare nimic, sunt bine, doctorii și asistenții sunt amabili, totul e ok. 🙂”, a scris vineri seară, înainte de miezul nopții, politicianul în mesajul postat pe Facebook.

 

Reamintim că la începutul epidemiei de coronavirus în România, senatorul a mințit că este bolnav de coronavirus pentru a scăpa de amenda pentru viteză excesivă.

Tanczos Barna a fost surprins în data de 14 martie de polițiști la volanul unui autovehicul cu o viteză mai mare decât prevede legea. Acesta s-a scuzat invocând în discuție coronavirusul. Când autoritățile au verificat informația la DSP, s-a descoperit faptul că demnitarul nici măcar nu făcuse testul până la acea oră.

În apărarea sa, Tanczos Barna a declarat, la un post TV, că de fapt le-a transmis polițiștilor doar că se îndrepta spre testare, nu că ar fi infectat. 

„Nu am mințit nici atunci și nu mint nici acum. Pe 14 martie, m-a oprit poliția pentru depășirea vitezei, mergeam cu 81km/h, la 200 de metri de intrarea în localitatea Olteni. M-am oprit, a venit agentul de poliție la mine, am dat jos geamul. Știind că cu o zi înainte un coleg senator a fost declarat pozitiv, l-am avertizat pe domnul agent că s-ar putea să fiu pozitiv și mă duc să fac test. I-am spus textual că mă duc la București să fac test de coronavirus. Nu l-am mințit, i-am spus că s-ar putea să fiu pozitiv și mă duc la București să fac testul”, a declarat senatorul UDMR, după incident, pe 19 martie, la un post TV.

Incidentul a avut loc la o zi după ce senatorul PNL de Constanța Vergil Chițac a fost depistat pozitiv cu coronavirus, pe 13 martie. Acesta și-a infectat, fiul, soția și asistentul personal. Liberalul a participat la ședința Biroului Permanent Național al partidului, unde au fost prezenți foarte mulți parlamentari. Ulterior, Guvernul și toti liberalii cu care a intrat în contact senatorul au intrat în izolare. De asemenea, toți parlamentarii și jurnaliștii de la Casa Poporului au fost testați pe 13 martie.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL