Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scandalul voturilor pentru Primăria Sectorului 1. Avocatul lui Tudorache: A început renumărarea voturilor din 9 secții

Tuesday, 29 September 2020, 17:29 Sursă: Realitatea Plus

Avocatul lui Tudorache a mai afirmat că acuzațiile lansate de USR n-au nicio bază și că s-ar fi urmărit tocmai intimidarea edilului social-democrat, din momentul în care a anunțat că are mai multe voturi decât contracandidata sa, Clotilde Armand. 

"Am verificat 9 sectii de votare pentru că nu cădeau pe cheia de verificare, iar în 7 din cele 9 secții voturile au diferențe cu ce este încărcat în sistem. Este clar că suntem în situația în care votul e denaturat total față de ce s-a consemnat", a susținut Drăgan, avocatul primarului PSD în exercițiu.

"USR a susținut că procesele verbale ar fi fost furate sau inlocuite, ceea ce este o prostie, pentru că fiecare partid are un proces verbal, cu cod de bare, deci poate verifica. (...) Dincolo de toate aberațiile apărute, nu a fost nimeni arestat, nu a fost nimeni reținut, nu a fost nimeni inculpat, mai mult, ne-au fost restituite copiile acelor procese verbale, chiar dacă târziu, după termenul la care puteam depune contestație. Din fericire, noi am avut copii și am putut depune contestație înainte de termenul limită prevăzut de lege," a afirmat Mihai Drăgan.

Potrivit unui facsmil prezentat de Hotnews, contestația PSD a fost trimisă Biroului Electoral la pe 29 septembrie, ora 00:00, în condițiile în care termenuil limită era 28 septembrie. 

PSD a cerut Biroului Electoral Central anularea alegerilor sau renumărarea voturilor la Sectorul 1, pe motiv că Dan Tudorache ar fi fost victima unei fraudări electorale.

Conform datelor parţiale centralizate de BEC, la Sectorul 1, după numărarea a 94,93% dintre voturi, Clotilde Armand, candidat susţinut de PNL şi USR PLUS, are 41,06%, iar Dan Tudorache - 39,72%.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL