Razie de amploare în PANIFICAŢIE: Opt DOSARE PENALE pentru evaziune

Thursday, 08 May 2014, 08:41, Sursă: Mediafax

Patruzeci de firme de panificaţie din Capitală sunt verificate, la această oră, de poliţiştii de la investigarea fraudelor. Până în prezent au fost date 14 sancţiuni, în valoare de peste 62.000, şi au fost deschise opt dosare penale pentru evaziune. Prejudiciul a fost estimat, până în prezent, la 500.000 de lei.

Adaugă părerea ta

Poliţiştii care verifică firmele de panificaţie din Capitală au dat 14 amenzi, în valoare de peste 62.000 de lei şi au descoperit la unele societăţi controlate fapte de evaziune fiscală, pentru care vor fi deschise dosare de cercetare, prejudiciul estimat în aceste cazuri fiind de 500.000 lei.

Patruzeci de firme de panificaţie din Bucureşti sunt verificate, joi dimineaţă, de poliţiştii de la investigarea fraudelor, potrivit unor oficiali din Poliţia Capitalei, citaţi de MEDIAFAX.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, echipele de control au constatat la unele dintre firmele verificate fapte de evaziune fiscală, pentru care vor fi întocmite opt dosare penale. Prejudiciul produs de firmele suspectate de evaziune fiscală a fost estimat, până în prezent, la aproximativ 500.000 de lei.

De asemenea, au fost date 14 amenzi, în valoare totală de peste 62.000 de lei, iar poliţiştii au verificat şi o sută de autovehicule.

Acţiunea este în desfăşurare, iar la finalul acesteia vor fi comunicate rezultatele finale obţinute în urma verificărilor.

Oficiali din Poliţia Capitalei au declarat, pentru MEDIAFAX, că poliţiştii verifică dacă reprezentanţii societăţilor comerciale din domeniul panificaţiei comit infracţiuni de evaziune fiscală, în contextul reducerii, anul trecut, a TVA-ului la pâine de la 24 la 9%.

Sursele citate au precizat că pentru verificări au fost mobilizaţi aproximativ o sută de poliţişti.