Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rareș Bogdan: ANP refuză să pună în aplicare un raport foarte clar al Avocatului Poporului

Sunday, 10 July 2016, 21:41 Sursă: REALITATEA.NET

"Nu m-am exprimat greșit atunci când am aplaudat numirea lui Victor Ciorbea ca Avocat al Poporului. Vreau să îi mulțumesc public pentru că instituția Avocatul Poporului nu a ezitat să vină cu un raport clar", a spus Rareș Bogdan, vorbind despre raportul privind condițiile de detenție.  

"Pentru ca domnul Ciorbea și instituția Avocatului Poporului să fie luată în seamă trebuie să treacă la mai mult decât atât. Problema o văd la ANP. Avocatul Poporului vine cu raportul, iar ANP nu pune recomandările în aplicare. Cineva nu dorește să pună în aplicare recomandările? Atunci să facem plângere penală domnilor de acolo. ANP refuză să pună în aplicare un raport extrem de clar", a observat Rareș Bogdan.

Jurnalistul a făcut o analogie, observând că dacă conduce un autocar supraîncărcat, atunci este pasibil de dosar penal. 

"Dacă domnul Bejan conduce 46 de penitenciare supraîncărcate cu 200%, atunci domnia sa este pasibil de dosar penal pentru acest lucru", a întărit Rareș Bogdan.

Jurnalistul Realitatea TV a subliniat că televiziunea se ocupă de toate problemele sociale, nu doar de cea a penitenciarelor. 

"Mulți spun: bine domnule că vă ocupați de penitenciare. Dar gradul de civilizație al unui stat se vede și în felul în care arată penitenciarele respective (...) Noi ne-am ocupat și de situația din spitale, și din casee de bătrîni și evident, serios, de CNADNR, de autostrăziȚ, a spus Rareș Bogdan. 

 

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL