Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Turcan, la un an de guvernare PNL: ”Este cel mai dinamic an pe care l-a avut România. Ne-am confruntat cu provocări pe care nu le-a anticipat nimeni”

Wednesday, 04 November 2020, 16:45 Sursă: Realitatea.NET

”Se împlinește astăzi 1 an de guvernare PNL! 1 an în care ne-am confruntat cu provocări pe care nu le-a anticipat nimeni. 1 an în care am dovedit că facem o echipă bună, în primul rând prin rezultate. 1 an în care am muncit cu toții pe rupte, am fost în țară, am fost mereu în dialog cu societatea și am venit cu soluții.
🔵 Primul an de guvernare PNL este poate cel mai dinamic an pe care l-a avut România până acum. Pentru asta, îi felicit pe colegii mei din Guvern, pe fiecare în parte!
🔵 Le mulțumesc premierului și colegilor mei pentru colaborarea de excepție pe care am avut-o, în fiecare domeniu de activitate. Sunt profesioniști și oameni minunați.
🔵 Datorită susținerii lor, am reușit să pun pe picioare proiecte mai vechi, pentru care m-am luptat când eram în opoziție, dar și proiecte noi care vin să sprijine România într-un moment dificil.
Dintre acestea, cele mai importante sunt:
✅ Transport gratuit pentru elevii care fac naveta la școală;
✅ 130 milioane lei pentru tichete sociale pentru sprijin educațional, destinate elevilor din categoriile defavorizate (500 lei de elev, pe an);
✅ 175 milioane pentru achiziția de tablete, echipamente de protecție sanitara și containere sanitare destinate școlilor;
✅ 30 de milioane de euro pentru programul-pilot Școala după Școala;
✅ Masterat didactic funcțional;
✅ 1 miliard de euro, finanțare nerambursabila pentru IMM-uri, prin microgranturi, granturi pentru capital și pentru investiții;
✅ 1,2 miliarde euro pentru dotarea spitalelor cu echipamente medicale și de protecție, din fonduri europene;
✅ Sprijin pentru instituțiile culturale și industriile creative, prin acces la toate tipurile de granturi din fonduri europene;
✅ Tichete sociale pentru mese calde, pentru 300.000 de persoane de peste 75 de ani.
↗️ După alegeri, 2021 ne va găsi pe toți pregătiți să facem mai mult și mai bine. Adică mai mult bine”, a scris Raluca Turcan în bilanțul primului an la guvernare.

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL