Andreas avea 4 săptămâni când a fost părăsit de părinți și dus într-un leagăn de copii. Acolo a fost ținut într-o încăpere cu peste 120 de copii.
”Udam patul pentru ca ne visam pe toaleta si ne era teama sa mergem la toaleta pentru ca zgripturoaica de serviciu cum o numeam noi, ne lovea cu ce apuca si cu trandafirul din curte pentru a nu o deranja la 2 noaptea pentru a merge la toaleta. Bătăile au fost la ordinea zilei. Hartuire de tot felul, fizica, verbala, abuz fizic si sexual.
Cuvintele de genul de aia ai fost abandonat pentru ca nu esti bun de nimic si nu esti demn de nimic”, a povestit Andreas.
Nu s-a lăsat însă descurajat și luptă acum pentru cei care cresc fără familii.
”Timpul meu este ocupat in totalitate pentru reprezentarea miscarii tinerilor abandonati si institutinalizati din Romania”, a mai spus acesta.
O familie ar putea fi salvarea pentru mulți copii abadonați. La noi în țară, procedurile de adopție sunt foarte greoaie.
”Am transmis directiilor de aistenta sociala ca pana la 30 septembrie 2020 sa definitiveze toate situatiile in care de ani zile nu li s-a deshis procedurile de adoptie unor copii”, a spus MĂDĂLINA TURZA, de la Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții.
Potrivit Asociației SOS Satele Copiilor, anual, peste 3.200 de tineri ies din sistemul de protecție specială.