La mulți ani, România! Parada militară de Ziua Națională în imagini

Sunday, 01 December 2019, 00:20 Sursă: Realitatea.net

Ziua Națională a României. La mulți ani, România! Parada militara de 1 decembrie 2019 a avut loc, la fel ca și în ceilalți ani, la București și la Alba Iulia, orașul Marii Uniri. Realitatea Plus și Realitatea.net au transmis în timp real toate manifestările legate de Ziua Națională.

Adaugă părerea ta

Parada militară de 1 decembrie a început duminică la ora 11.00, în Piața Arcului de Triumf și s-a terminat după 12,30.

Aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, din care 500 militari din peste 20 de ţări aliate sau partenere, aproximativ 200 de mijloace tehnice şi peste 50 de aeronave, au participat la parada militară de duminică, 1 Decembrie. 

VIDEO | VEZI AICI IMAGINI EXCLUSIVE SURPRINSE DE REALITATEA.NET!

Președintele României Klaus Iohannis a depus o coroană de flori la monumentul de la Arcul de Triumf (foto: Inquam Photos):

Imagine

Imagine

Preşedintele Klaus Iohannis i-a salutat, la finalul paradei militare, pe o parte dintre românii care au asistat la eveniment, având scurte dialoguri cu cei mici, dar şi cu adulţii.

Şeful statului a dat mâna cu mai mulţi cetăţeni care au venit la defilare, aceştia urându-i "La mulţi ani!" de Ziua Naţională. "La mulţi ani, domnule preşedinte, să vă dea Dumnezeu sănătate!". Preşedintele a vorbit în special cu copii, cei mai impresionaţi de paradă. "Ţi-a plăcut?", l-a întrebat Iohannis pe un băieţel care i-a răspuns afirmativ. Şeful statului a remarcat şi un copil aflat pe umerii unui bărbat, fluturând un steag. "Ce faci acolo cu steagul?", l-a întrebat preşedintele, zâmbind, pe micuţ.

Imagini spectaculoase de la Parada militară de Ziua Națională de la Arcul de Triumf din București (foto: Cristian Otopeanu / realitatea.net)

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Ziua Națională a României. La 1 decembrie comemorăm 101 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: desăvârșirea statului național român, realizată prin unirea provinciilor românești cu România.

Ziua Națională a României. La început a fost unirea Basarabiei cu România (27 martie 1918), mai apoi unirea Bucovinei cu România (28 noiembrie 1918), iar în final unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Țara Mamă, România (1 decembrie 1918). Cele trei uniri formează împreună Marea Unire de la 1918.

Ziua Națională a României. Pe 1 decembrie 1918, Marea Adunare de la Alba-Iulia votează unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului, cu România. Astfel, se creează un singur stat naţional. Marea Adunare de la Alba-Iulia, constituită din 1228 de delegaţi şi susţinută de 100.000 de persoane venite din toate colţurile ţării, adoptă o rezoluţie care prevede unirea tuturor românilor Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România.

Rezoluția consfințește această unire pe baze democratice, cu păstrarea unei autonomii locale și cu egalitatea naţionalităţilor și a religiilor, și mai ales crearea unui singur stat naţional. 

Ziua Națională a României. Istoricii spun că primul pas este fãcut de fapt la 21 nov./4 dec. 1917, când Sfatul Țãrii din Basarabia proclamã Republica Democraticã Moldoveneascã, urmat de cel din 24 ian./6 feb. când se adoptã declaraţia de independenţã. La 27 martie/9 aprilie 1918, Sfatul Țării de la Chişinãu, ales prin vot direct, egal, universal și secret decide cu majoritate de voturi unirea Republicii Democratice Moldovenești cu România. 

Ziua Națională a României. Ziua de 1 decembrie devine zi naţionalã a României în 1990. Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România.

Ca în fiecare an, de Ziua Naţională a României, la Bucureşti are loc o paradă militară, la care, în acest an, participă militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul Român de Informaţii.

Parada militară de 1 decembrie din București

Ceremoniile militare din București, cu ocazia zilei de 1 decembrie, au început la ora 9.00. O ceremonie militară şi religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori se va desfășura la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

Parada militară de 1 decembrie este prevăzută să aibă loc începând cu ora 11.00, în Piața Arcului de Triumf. Aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, din care 500 militari din peste 20 de ţări aliate sau partenere, aproximativ 200 de mijloace tehnice şi peste 50 de aeronave, vor fi la parada militară de duminică, 1 Decembrie. 

Parada militara din Alba Iulia

La Alba Iulia, Parada Militară de 1 decembrie va avea loc începând cu orele 13.00. Manifestările socio-culturale încep însă de la ora 10, potrivit alba.24.ro.

Ora 10.00 Ceremonie militară – depuneri de coroane și jerbe de flori – Monumentul Unirii Ora 10.30 Zâmbet tricolor – face painting pentru copii – esplanada Muzeului Național al Unirii

Ora 11.00 Marea Adunare Națională și Primirea soliilor Cetăților de Scaun – Citirea ”Rezoluțiunii Adunării Naționale de la Alba Iulia”, discursuri, reconstituire istorică – Sala Unirii

Ora 12.00 Te Deum – Catedrala Încoronării

Ora 13.00 Ceremonie militară – defilarea trupelor și tehnicii militare – Bulevardul 1 Decembrie 1918 Parada militară de 1 decembrie de la Alba Iulia este prevăzută să se încheie la orele 14 dar activitățile culturale organizate de primăria orașului vor continua până seara.

Ceremonii militare la Iași

Astăzi, în Piața Palatului Culturii din municipiul Iași va avea loc ceremonia militară dedicată Zilei Naționale a României, cu defilarea forțelor și a mijoacelor tehnice aparținând structurilor din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din județul Iași.

Evenimentul începe la ora 10.30, iar la activitate vor participa un număr de aproximativ 45 de mijloace tehnice și 500 de angajați aparținând Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiției, Direcției Regionale de Informații Moldova Nord, precum ai Poliției Locale Iași.

Pe scenă vor urca oficialități locale și județene, dar și reprezentanți veniți de la nivel central. Evenimentul va debuta la ora 9:00 cu un concert de muzică populară, după care va urma discursul oficialităților. Punctul central al manifestărilor va fi legat de parada militară care va avea loc pe bulevardul Anastasie Panu

Ceremonia militară și cea religioasă vor începe pe 1 decembrie de la ora 10:30. Toate manifestările vor avea loc în Piața Palatului, la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.

Între 10:50 și 11:10 vor avea loc alocuțiunile autorităților locale și cele județene legate de semnificația Zilei Naționale a României. Între 11:10 și 11:20 va avea loc ceremonialul depunerii coroanelor de flori. Ulterior, de la ora 11:20 și până la 11:25, se va realiza dispozitivul de defilare pentru Ziua Națională a României. Defilarea detașamentului de onoare și a tehnicii militare va dura circa 25 minute, de la 11:25 la 11:50. Ceremonialul de defilare va cuprinde sute de militari alături de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne și a tehnicii din dotare.

Comentarii Existente
2019-12-01 08:40:46
Fara alogeni in functii publice ! Fara neocomunismul ue !

Dragi romani, eu sant foarte multumit de realizarile mele : am  guvernul meu, am parlamentul meu, am serviciile mele, am justitea mea, desigur independenta, si am ziua mea natională, scuze...multinatională, ca v-am confiscat-o si p-asta...pas cu pas... GHINION !

2019-12-01 14:33:57
Gheorghe si Ion asupriti de straini

Festivalul ipocriziei de Ziua Națională Posted by justitiarul 3 hours ago  Cântați degeaba „Deșteaptă-te, române”, că tot în coșmar orbecăiți!Ce a ajuns Ziua Națională, biata de ea! Toți pupincuriștii SUA și UE devin brusc mari patrioți, scursurile ipocrite ale globalismului progresist sunt azi cu cocarde tricolore împlântate cu boldul în piept și cu ura înfiptă adânc în suflet față de tot ceea ce este românesc. Sub iile prompteristelor de la televiziunile sioniste nu bat inimi românești, se văd doar colțurile bancnotelor îndesate generos în sutien de stăpânii lor. Indivizi cu clăbuci la bot de la linsul în cur al „partenerului strategic”, ca puradelul Radu Tudor, devin azi mai patrioți decât Tudor Vladimirescu! Ce să sărbătoresc azi? O țară condusă de „românii” Klaus Werner Iohannis,Ludovic Orban și Eduard Raul Hellvig? O patrie care nu ne mai aparține, o Românie în care românii nu mai contează? Nu, mulțumesc, eu nu pot să sărbătoresc așa ceva, îi las pe impostorii care pozează în patrioți… Trio Hellvig-Orban-Klaus V-au pus cizma pe grumaz, Fără grabă, „pas cu pas”, Scufundați în amar necaz De trinomul evreu-ungur-sas. Nici măcar nu deschid televizorul. Ce să văd? Armata „română” cu uniforme americane și în pasul de defilare al yankeilor dând onorul unui Gauleiter alogen infatuat, instalat de străini la Cotroceni ca să conducă colonia? O armată fără soldați, dar condusă de  grămada de generali făcuți de Băsescu și Iohannis în timp de pace, mai mulți decât cei făcuți de Hitler și Stalin la un loc pe timp de război. Nu mă interesează parada militară din 1 Decembrie 2019, cu acei indivizi fără identitate națională defilând triști prin fața tribunei înțesată de alogeni impostori și ipocriți. Și, de parcă nu ar fi de ajuns mercenarii purii și dolofani – au apus zilele când defila o armată națională viguroasă, formată din frumoșii tineri care-și satisfăceau stagiul militar! – trecând ca niște balerini cu fețele mânjite în culorile războiului pe sub faldurile steagurilor UE, mai defilează și soldații străini ai armatei de ocupație. Astfel de imagini ale umilinței naționale îmi provoacă dezgust și inconfort psihic, așa că „Pa, televizor!”, azi va fi zi de lectură. Mai jos, un tabel al participării la Ziua Națională, pe vremea când era primar, a fățarnicului care își pune azi „lopata” pe pieptul fără inimă atunci când se cântă imnul național. Mâna la inimă – sau ce-o avea robotul alogen în locul acela – este gestul obedienței masonice practicat în toate lojile masonice din lume și nu are legătură cu patriotismul, deși majoritatea ignoranților așa îl percep. Gestul pseudo-patriotic, pe care-l face Klaus Werner Iohannis, cu veșnica lui cravată albastră – culoarea masoneriei alături de galben (auriu) – în timpul intonării imnului național, a fost copiat de la președinții americani, după care s-a luat întreaga turmă a supușilor. Se știe că SUA este prima țară din lume fondată de masoni. Aceștia și-au impus simbolistica peste tot, începând cu grafica de pe bancnotele de un dolar și terminând cu arhitectura capitalei Washington. Reamintesc că în 2009, când cu „Geoană președinte și Iohannis premier”, impostorul sas – băgat pe gâtul românilor din exterior prin intermediul serviciilor secrete trădătoare – nu-și punea lăbăul la „chept”, doar Prostănacul avea dezlegare de la „frați”. „România normală” a fățarnicilor și oligofrenilor: papagalii „liberali” nu puteau să fie mai prejos ca stăpânul lor, doar au același grad de cultură, așa că îl imită slugarnic pe Klaus Werner Iohannis, șeful lor suprem. Traseista politică cu sex incert Raluca Turcan are inima pe la claviculă. Care Zi Națională? A cui, a klaușilor, orbanilor, hellvigilor, koveșoaielor și weberoaielor? Care „Deșteaptă-te, române”? Somn ușor în continuare!                                                                               Marius Albin MARINESCU  http://www.justitiarul.ro/festivalul-ipocriziei-de-ziua-nationala/  

2019-12-01 15:05:28
Fara alogeni in functii publice ! Fara neocomunismul ue !

 Sa citim publicistica marelui patriot nationalist M.Eminescu, pentru care a si fost asasinat, si vom intelege ca asa cum tefelistii, sorosistii, corporatistii din ziua de azi au fost scoliti de „valorile” occidentului, asa si tinerii din vremea lui Eminescu au impus formele fara fond invatand tradarea si vanzarea de neam in lupanarele occidentului apostat,iudeomason, antihristic, antinational: „Elemente străine, îmbătrânite şi sterpe, s-au amestecat în poporul nostru şi joacă comedia patriotismului şi a naţionalismului. Neavând tradiţii, patrie hotărâtă ori naţionalitate hotărâtă, au pus, totuşi, mâna pe statul român” „caci acest tineret s-au fost dus într-o tara bolnava în privirea vietii sociale” „astfel vin patura dupa patura în tara noastra, cu ideile cele mai ciudate, scoase din cafenelele frantuzesti sau din scrierile lui Saint-Simon si alte altor scriitori ce nu erau în toate mintile” „Bãtrânii aveau gurã de lup si inimã de miel; au venit liberalii cu gura de miel, plinã de cuvinte amãgitoare, dar cu inima de lup” „Despreţuind Biserica noastră naţională şi înjosind-o, atei şi francmasoni cum sunt toţi, ei ne-au lipsit de arma cea mai puternică în lupta naţională…” „Am admis legiuiri străine? Ei bine nu le-am admis pentru român, cu trebuinţele căruia nu se potriveau.Am creat o atmosferă publică pentru plante exotice,de care planta autohtonă moare…” „Biserica lui Mateiu Basarab şi a lui Varlaam, maica spirituală a neamului românesc, care a născut unitatea limbei şi unitatea etnică a poporului” “Am fost meniti sa ajungem zilele acestea de ticalosie, în care tara se înstraineaza pe zi ce merge în gândire si-n avutul ei…” „Astfel cu articolul 44 al Tractatului de la Berlin, care nu era numai o cestiune de încetăţenire, ci era de-a dreptul declararea României în teritoriu neutru, colonizabil cu toate seminţiile”  

Alte articole din: POLITICĂ