Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O companie din China şi două din România sunt interesate să cumpere OLTCHIM

Wednesday, 27 January 2016, 16:18 Sursă: REALITATEA.NET

"Compania chineză Junlun nu și-a pierdut interesul pentru a achiziționa Oltchim. Ei cunosc foarte bine starea combinatului și ce se întâmplă aici. Însă au nevoie de un investitor care, credem noi, încă nu a luat o decizie finală. Pe de altă parte, partea chineză preferă să nu se facă publice prea multe aspecte înainte de a se întâmpla ceva concret pe această temă. Însă interesul încă există și vor veni în luna martie într-o vizită la Vâlcea", a declarat Niculae Bălan, reprezentantul BDO Business Restructuring, firmă care, împreună cu Rominsolv, asigură administrarea judiciară a combinatului, menţionează Agerpres.ro.

În plus, mai există alte două firme românești interesate de preluarea combinatului, a adăugat Gheorghe Piperea, reprezentantul Rominsolv. El a refuzat să dea vreun nume, însă a precizat că este vorba despre un consorțiu de companii și de o firmă de pe piața de capital.

"În afară de acești investitori, care au trimis scrisori de intenție, nu s-a mai arătat nimeni interesat să preia Oltchim. Doar cei trei", a mai spus Piperea.

Pe lângă compania chineză Junlun Petroleum, anii trecuți și-au manifestat dorința de a participa la privatizarea Oltchim fondul de investiții SIF Transilvania, compania Chimcomplex, deținută de omul de afaceri Ștefan Vuza, dar și compania petrolieră de stat din Azerbaidjan, SOCAR.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL