Coronavirus - România: 688270 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Olanda este în alertă după ce trei oameni au fost ÎNJUNGHIAȚI într-un supermarket din Haga. Atacatorul - ARESTAT | VIDEO

Wednesday, 02 December 2020, 16:22 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Ioana Stanescu

 

UPDATE 17.40 (ora României): Cei trei răniți în atacul cu cuțit sunt angajați ai supermarketului, potrivit presei locale.

Proprietarul unui magazin de haine de lângă supermarket își deschidea magazinul când a avut loc atacul. Acesta a relatat că „oamenii fugeau din supermarket. Am auzit că cineva ar fi aruncat alcool pe jos și l-ar fi aprins”. 

Totul a început după ce atacatorul s-ar fi enervat și a luat o sticlă cu băutură alcoolică de pe un raft pe care a aruncat-o pe jos și a aprins-o.  

Managerul unei cafenele de vizavi de supermarket a povestit că în primele momente a fost „panică peste tot. Oamenii au fugit din supermarket și a fost un haos complet. Mai mulți dintre cei care au ieșit panicați din supermarket s-au adăpostit aici. Am văzut cum au fost preluate victimele de echipajele  de intervenție”. 

Potrivit unei colege a victimelor, acestea prezentau răni în zona capului, gâtului și umerilor.

UPDATE 17.00 (ora României): Numărul răniților din Haga a crescut. Poliția a anunțat că, în total, trei oameni au fost înjunghiați, iar atacatorul, reținut deja de poliție, are 43 de ani și locuiește în Haga. Motivul atacului este deocamdată neclar, a precizat Poliția, relatează televiziunii regionale Omroep West. 

Suspectul a fost arestat în Pijnacker, după ce o echipă specială de intervenție a făcut percheziții la  locuința acestuia. Nu a fost găsit decât câteva momente mai târziu, fiind arestat în vecinătatea stației de transport public din localitatea Pijnacker, între Haga și Rotterdam.

Pe lângă civilii răniți în atac și spitalizați, și trei ofițeri au avut nevoie de un control medical la spital din cauza inhalării de fum în urma incendiului.

UPDATE: Poliția a anunțat miercuri după-amiază că a fost arestat atacatorul. Incidentul nu este catalogat drept terorist, a reamintit Poliția, care face cercetări pentru stabilirea motivului atacului și posibilei implicări și în incendiu, potrivit presei olandeze.

Atacul a avut loc în jurul prânzului, în centrul orașului Haga. Serviciile de urgență au fost anunțate aproape simultan în legătură cu atacul cu armă albă și incendiul de la supermarketul din centrul orașului. 

În primele momente ale atacului, lumea fugea speriată din magazin.

O parte din zona centrală a oraşului a fost închisă după mobilizarea masivă a echipajelor de poliție.

Poliţia a transmis că a fost semnalat un atac cu cuţitul şi un incendiu într-un supermarket din piaţa centrală a oraşului, Grote Markt. Incendiul a fost stins iar cei doi răniţi au fost transportaţi la spital.

Poliția nu a catalogat drept terorist acest atac. O purtătoare de cuvânt a poliţiei a declarat că nu există „deocamdată vreun motiv cunoscut” al atacului.

Un suspect implicat în atac este căutat de poliție cu elicopterul. Semnalmentele acestuia sunt: „înalt, cu pielea închisă la culoare”, în vârstă de circa 30 de ani, potrivit AFP.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL