Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nicio privatizare nu se va face în următorii 5 ani - proiect PSD

Friday, 21 April 2017, 17:10 Sursă: REALITATEA.NET

Procesul de privatizare al companiilor de stat ar urma să fi oprit pentru o perioadă de 5 ani, toate privatizările dovedite în instanță ca fiind realizate fraudulos ar urma să fie anulate, iar statul să își recupereze integral prejudiciul, sub forma restituirii acțiunilor și activelor unei companii privatizate.

Totodată, statul ar urma să transforme toate regiile autonome în societăți comerciale administrate dualist și să înființeze un portofoliu de creanțe ale companiilor la bugetul de stat, care să poată fi tranzacționat, conform unui proiect inițiat de parlamentarii PSD și care va intra în dezbaterea legislativului în perioada următoare.

Proiectul de legi prevede astfel suspendarea pentru o perioadă de cinci ani aplicarea dispozițiilor O.U.G. nr. 88/1997 privind privatizarea societăților comerciale, aprobată prin Legea nr. 44/1998 și a dispozițiilor Legii nr. 137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizarii, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

"Informațiile publice arată că, la acest moment, procesul de privatizare a participațiilor statului nu mai este o necesitate economică, iar resursele statului nu au nevoie de o asemenea sursă bugetară", susțin autorii legii, potrivit profit.ro.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL