Ministrul desemnat pentru Mediul de Afaceri, declaraţii contradictorii despre SALARIUL MINIM

Wednesday, 04 January 2017, 12:30, Sursă: REALITATEA.NET

Ministrul desemnat pentru antreprenoriat, Florin Jianu, spune că salariul minim pe economie de 1.450 de lei este suportabil pentru micile afaceri, deşi în urmă cu o lună spunea, în calitate de şef de patronat, că efectele acestei măsuri sunt profund negative.

Candidatul la funcția de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Florin Jianu, a declarat, miercuri, după audierea să în Parlament, că "e ok" o viitoare creștere a salariului minim brut pe economie de la 1.250 de lei la 1.450 de lei, începând din februarie 2017, anunțata deja de liderul PSD Liviu Dragnea.

În urmă cu o luna însă, Jianu, în calitate de președinte al unei organizații de patroni, se opunea ca Guvernul Ciolos să ia în discuție majorarea salariului minim înainte de alegeri, fără studiu de impact, și invoca și un raport în care se menționau efectele negative ale creșterii salariului minim asupra micilor afaceri private, potrivit Hotnews.ro. Florin Jianu a primit aviz pozitiv pentru funcția de ministru din partea comisiilor de specialitate reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

Întrebat dacă acum este de acord ca salariul minim brut pe economie să crească la 1.450 de lei și dacă nivelul este sustenabil pentru întreprinderile mici și mijlocii, Jianu a răspuns: "Da, e o sumă OK".

Numai că pe 28 noiembrie 2016, într-o scrisoare către Guvernul Ciolos, Florin Jianu, ca președinte al organizației patronale Consiliul Național al Intreprindrilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), alături de alți lideri de patronate, se opunea discutării majorării salariului minim înainte de alegerile parlamentare din 11 decembrie și fără un studiu de impact.

Intrebat de ce s-a opus in 28 noiembrie 2016 majorarii salariului minim de catre Guvernul Ciolos, daca acum ar fi vrut ca aceasta crestere sa fie aplicata de la 1 ianuarie 2017, viitorul ministru al antreprenoriatului are alta explicatie:

"Pai ei (Guvernul Ciolos - n.r.) voiau sa o dea inainte de alegeri cu trei zile?!" "Oricum nu l-au dat. Puteau sa-l dea dupa aceea si nu l-au mai dat. Brusc guvernul Ciolos si-a pierdut interesul dupa alegeri. De luni dupa alegeri nu au mai inaintat nicio cifra. Nu incerca sa-mi spui ca patronatele sau ca eu, din pozitia de presedinte al Consiliului, m-am opus. Nu. Guvernul Ciolos a avut un interes sa discute despre salariul minim cu trei zile inainte de alegeri si luni, dupa ce au fost alegerile si au vazut rezultatele, n-au mai avut niciun interes", mai explica Florin Jianu.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE