Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Jocuri de putere, cu Oreste Teodorescu - Cum gestionează România provocările regionale

Thursday, 10 September 2020, 17:42 Sursă: Realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

În replică, ministrul rus al Apărării de pe celălalt ţărm al Mării Negre, Serghei Şoigu, aruncă un avertisment destul de îngrijorător: “În mod normal, întreprindem tot ce este necesar pentru a preveni orice ameninţare împotriva ţării noastre”.

In acest context complicat, ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut sâmbătă trecută , la sediul MApN, o întrevedere cu omologul din Ucraina, Andriy Taran. Situația în regiune se complică și mai tare în Belarus, unde se pare că Lukaşenko nu va renunţa paşnic la puterea obţinută prin fraudă electorală.

O alta zonă de conflict fierbinte intră într-o nouă etapă în apele teritoriale ale Greciei, unde Turcia pune mari probleme ordinii occidentale postbelice, reconfirmându-și relevanța majoră pe care o are în arhitectura politică și de securitate euroasiatică și chiar nord-africană. Și, din nou, România se află într-o poziție complicată! Turcia este partenerul nostru strategic și nu ne va fi deloc ușor dacă UE și NATO se vor situa de partea Greciei, țară cu care avem și noi relații foarte bune.

Și, în fine, s-a terminat turneul european al ministrului de externe chinez în Europa. Specialiștii considera că a fost un fiasco! Cea mai spectaculoasă poziție în acest subiect a avut-o Germania doamnei Merkel, care deține în prezent președinția rotativă a Uniunii Europene. Desi piața chineză a devenit crucială pentru producătorii de automobile  germani, permițând compensarea pierderilor cauzate de pandemia Covid-19, Berlinul nu s-a lăsat sedus de ministrul Wang Yi.

Va aștept alături de profesorul Stefan Ciochinaru, generalul Alexandru Grumaz, deputatul Matei Dobrovie și Mihai Rusu de la München.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL