ION ŢIRIAC: Am fost păcăliţi cu DACIA, de ce s-a deschis fabrica din Maroc?

Tuesday, 17 June 2014, 10:11 Sursă: REALITATEA.NET

Argumentul pentru care mari companii auto nu deschid uzine importante in tara noastra tine de infrastructura, dar si de strategia autoritatilor, potrivit Agerpres.

Tiriac a spus ca romanii se lauda foarte mult cu brandul Dacia, dar si acolo "am cam fost pacaliti".

"De ce s-a dus a doua fabrica mare in Maroc nu stiu, ca doar noi am inceput cu Dacia. In ziua in care a fost Jacques Chirac aici, am fost la masa cu seful Renault International de pe vremea aceea. El a spus ca acum o sa resuscitam Dacia si o sa facem masina de 5.000 de dolari'. Dar suntem niste pitici.

O tara ca Cehia produce 1,5 milioane de bucati de la diferite marci. Slovacia iar un milion si nu stiu cat", a spus Tiriac.

Afaceristul roman a anuntat ca la un moment dat s-a pus problema ca compania Mercedes sa deschida in tara noastra o uzina de masini, insa a ales, pana la urma tara vecina, Ungaria.

Potrivit sursei citate, Tiriac a declarat ca fabrica Mercedes, care trebuia facuta la Timisoara, s-a pierdut ca urmare a lipsei de infrastructura din Romania.

"Fiecare suta de kilometri marea pretul la masina cu circa 72 de euro. Astia sunt oameni care calculeaza pentru urmatorii 20-30 de ani. Am pierdut-o si pentru ca n-am fost in stare sa le dam 600 de hectare. Primarul care le dadea astea 600 de hectare, toata viata nu facea altceva decat sa numere bani", a mentionat Tiriac.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL