GATA CU KITSCH-UL! Autorităţile le-au pus gând rău PALATELOR ŢIGĂNEŞTI

Thursday, 28 August 2014, 14:51 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Fără decoraţiuni kitch metalice care împodobesc turnuleţe supraetajate şi imită pagodele din Orient. Sunt câteva dintre regulile pe care proprietarii vilelor de la marginea Hunedoarei şi a Devei trebuie să le respecte pentru a primi autorizaţii de construcţie. Administraţiile locale din cele două municipii au luat măsuri pentru a opri extinderea cartierelor de palate de la marginea celor două localităţi, scrie zhd.ro.

Nu se mai acordă autorizaţii pentru construcţiile kitsch şi romii care nu respectă proiectele de construcţie depuse la primărie vor fi amendaţi drastic.

"Scopul nostru nu este să îi amendăm pe cei care se află în legalitate cu astfel de imobile, ci să îi determinăm să respecte legea", spune Corina Oprişiu, director al Direcţiei pentru Amenajarea Teritoriului, Patrimoniu şi Urbanism în cadrul Primăriei Hunedoara.

De cealaltă parte, amenzile nu par să reprezinte o problemă pentru romii bogaţi. Unii dintre aceştia ţin la aşa-zisa tradiţie a palatelor cu turnuleţe şi insistă pentru a le construi. Unul dintre motivele invocate de romi este faptul că vecinii lor au fost lăsaţi să şi le monteze. Reprezentanţii Primăriei Hunedoara susţin că nu mai pot face nimic în privinţa construcţiilor kitsch cu o vechime mai mare de trei ani. Nu le mai pot impune proprietarilor lor să le înlocuiască sau să le demoleze.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL