Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Este oficial: Rușii trimit RAFO la fier vechi

Thursday, 19 February 2015, 14:09 Sursă: REALITATEA.NET

Terenul rafinăriei urmează să fie folosit ca platformă industrială pentru o serie de proiecte tehnice.

"Se aprobă împuternicirea directorului general al RAFO SA să înceapă procedura de desfacere (vânzare) a activelor şi utilajelor aferente ale companiei. Preţul de vânzare a activelor şi a utilajelor se va stabili în baza preţurilor utilajelor pe piaţa second-hand, dar nu poate fi mai mic decât preţul fierului vechi pe piaţa locală românească în ziua semnării contractelor de vânzare/cumpărare a utilajelor", se arată în raportul cu decizia AGA transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Acest punct a fost aprobat cu votul acţionarului majoritar, firma Petrochemical Holding din Viena, care l-a şi introdus pe ordinea de zi la începutul lunii februarie. Voturile pentru exprimate reprezintă 96,51% din acţiunile RAFO, participaţie deţinută de Petrochemical Holding, controlată de cetaţeanul rus Iakov Goldovskiy. Restul de 3,48% aparţine mai multor acţionari.

Sumele obţinute din vânzarea instalaţiilor RAFO vor fi folosite pentru finanţarea activităţii curente, plata obligaţiilor de mediu şi întreţinea infrastructurii existente în vederea dezvoltării pe terenurile rafinăriei a unei platforme industriale pentru implementarea unor proiecte tehnice, se arată în anunţ.

Platforma petrochimică Borzeşti, din care a făcut parte şi rafinăria RAFO, a fost dezvoltată în 1964. Rafinăria a fost construită pentru a prelucra ţiţei sulfuros de import.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL